Meggyilkolták a Cnet szerkesztőjét?

Öt egymástól független rendőri szervezet kereste egyesült erőkkel a Cnet Oregonban megfagyott szerkesztőjét.

Meggyilkolták a Cnet szerkesztőjét?

Halálos kirándulás

Öt egymástól független rendőri szervezet kereste egyesült erőkkel a Cnet Oregonban megfagyott szerkesztőjét.

Nem túl gyakori eset, hogy a számítógépes szaksajtó munkatársait atrocitások és balesetek érjék - valahogyan nem jellemző. Hatalmas pénzek forognak ugyan ebben az iparágban, de a konfliktusokat többé-kevésbé mindig úriemberek módjára szokták megoldani. Ritka esetnek számítanak az alvilági afférok, de nincs  kizárva, hogy most valami hasonlónak vagyunk tanúi. Vagy egy hétköznapi balesetnek, vagy egy szervezési hibának, vagy... de lássuk a tényeket.

Az illetékes hatóságok múlt pénteken kezdték meg James Kimnek és négytagú családjának helikopteres keresését, akik még a Hálaadás Napján indultak rövid autós kirándulásra a csendes-óceáni partvidéken.  Az öt különböző szervezetet koordináló parancsnoki központot az oregoni Salemben állították fel - innen hangolták össze a Nemzeti Gárda, a kaliforniai országúti járőrök, a parti őrség, az Oregon Állam Rendőrsége és a Douglas megyei sheriff hivatalának lépéseit. A Szövetségi Nyomozóiroda közbelépése még korai lenne, sugallják, hiszen egyelőre nem tisztázott, gyilkosságról, balesetről vagy bűncselekményről van-e szó.

A harmincöt éves James Kim, a Cnet IT-site technikai hírszerkesztője, felesége, a harmincéves Kati, és lányaik, a négyéves Penelope és a héthónapos Sabine még november tizennyolcadikán hagyták el Noe Valley-béli otthonukat, hogy a Hálaadás Napját seattle-i nagybátyjuknál töltsék. November 25-én a család - melynek San Franciscoban van két kisebb boltja is - meglátogatta Ryan Leet, egy régi barátjukat az oregoni Portlandban. Akkor úgy gondolták, az éjszakát a dél-oregoni partvidéken fekvő Gold Beach-ben töltik. A két éve San Franciscoból Portlandba költözött Lee ekkor hallott róluk utoljára. Másnap azonban a család egyes rokonai utánuk érkeztek - és sehol sem akadtak rájuk.

Kim Lewis, a San Francisco-i Rendőrkapitányság eltűnt személyekkel foglalkozó osztályának vezetője szerint a keresést Gold Beach és a Douglas megyei Medvetábor-út körzetére kellett összpontosítani. "Csak ott lehetnek - hiszen oda indultak" - jegyezte meg bölcsen a felügyelő. A Kim család egy 2005-ös ezüstszínű Saab kombiban ült, melynek rendszáma DOE SF, California.

A jelöletlen mellékút

Meglehetősen érdekes adalékot árult el Lindsey Turrentine, a Cnet felelős szerkesztője, James Kim főnöke. Ő úgy tudja, szerzőnk könyvet akart írni a Zune MP3-lejátszóról, a Microsoft egyik termékéről, és ezért úgy tervezte, beilleszt a családi kirándulásba egy kiruccanást az óriáscég washingtoni központjába. Lehet, hogy ez a kiruccanás került az életébe?

Mert bizony, holtan találtak rá, meglehetősen gyanús körülmények között. Mellesleg: a szomszédos, Josephine nevű megyében. Az történt ugyanis, mint a CNN december 9-i adásából az egész világ megtudhatta, hogy a család máig tisztázatlan okból letért a főútról egy tökéletesen jelöletlen mellékútra, amit ráadásul lelakatolt kapu kellett volna védjen. Nos, a lakatot valakik, valamikor leverték, a kapuszárnyakat szélesre tárták, így halálcsapdát állítva a gyanútlan turistáknak. A Kim család tizenöt mérföldet - mintegy huszonnégy kilométert - haladt a sehonnét sehová vezető úton, majd elakadtak a hómezőn. Senki sem tudja, mit akarhattak ott, ráadásul élelemmel és üzemanyaggal bőven ellátva, de tény, hogy nem tudtak sem tovább haladni - mármint a zsákutca vége felé - sem visszafordulni. Ráadásul egy horpadásban akadtak el, ahol még térerő sem volt, így segítséget sem hívhattak.

Természetesen keresték őket, de egészen máshol. Ezen a helyen csak a medvéknek lett volna keresnivalójuk, nem a nagyvárosi kocakirándulóknak. Medvecsapásokat egyébként találtak is a mentőalakulatok a környéken - hogy aztán a vadállatoktól való félelmükben égették el a kocsi összes gumiabroncsát, vagy azért, hogy füstjeleket adjanak, netán annyira fáztak volna - ezt csak Mrs. Kim tudja majd elmondani, ha magához tért. Mert a két gyermek és édesanyjuk megmenekült, csak James Kim fagyott meg. Az ő holttestét tíz mérföldnyire találták meg a kocsitól, de legalább kétszerennyit gyalogolhatott, nyomaiból ítélve. Eredetileg az úton indult visszafelé, hogy segítséget hozzon - nem sok esélye volt a méteres hóban, mínusz húsz fokos hidegben - de valami megzavarhatta, mert letért a jól látható padkáról és a hegyek közé tévedt, ahol megfagyott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward