Megfizethető 10 hüvelykes tablet az Acertől

Az Iconia A3-A20 távolról sem lesz kompromisszummentes, de sokak számára ígérkezhet élhető opciónak, az ára pedig nagyon kedvező.

Megfizethető 10 hüvelykes tablet az Acertől

Az Acer egy ideje már az olcsó, illetve a kifejezetten jó ár-érték arányú készülékekkel próbálja előrébb verekedni magát a tablet piacon. A vállalat a tabletkorszak hajnalán a piacvezetők között volt, majd elvesztek a középszerűségük miatt, ám az IDC legutóbbi jelentése bizakodásra ad okot. Az Acer ismét ott van az ötödik helyen, ám mindössze 1 milliós értékesítéssel érték ezt el. Az elkövetkezendőkben valószínűleg a lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek majd azért, hogy az érdeklődést még fentebb tornásszák.

Vajon egy kellően kedvező árral társított 10 colos tablet előrelépést hozhat? Nézzük, mit fog nyújtani a vásárlóknak az Iconia A3-A20, ami a Berlinben megrendezésre kerülő IFA-n léphet először a kamerák kereszttüzébe, de a spanyol kirendeltség hivatalos honlapjára már felkerült. Ez a készülék az Iconia A3-A10 utódjául fog szolgálni, amelyet az Acer a tavalyi IFA során leplezett le. A táblagép előlapját egy 1280 x 800-as felbontású, 10,1 hüvelykes átlójú megjelenítő tölti ki, ami IPS technológiát alkalmaz és a ZeroAirGap eljárással készül, melynek során a legapróbb légréteget is kivonják a védőüveg és a kijelző közül – ennek köszönhetően valamelyest szebbnek ígérkezik a képminőség, csökken a tükröződés és a betekintési szögek is javulnak. A teljes előlap védelméről Corning Gorilla Glass üveg gondoskodik. Ez alatt kapott helyet a videócsevegéseket lehetővé tevő kamera is, ami 2 megapixeles fotók és HD felvételek közvetítését teszi lehetővé. Emellett valamelyest komolyabb fényképezésre, illetve videózásra is alkalmas lesz táblagép, ugyanis a hátlapon egy 5 MPixeles kamera bukkant fel, ami Full HD támogatással szolgál. Sajnos egy LED-es villanó azonban már nem fért bele a keretbe, így a környezeti fényekre támaszkodva kell a felvételeket elkészíteni.

A sebességfelelős egy MediaTek MT8127 lesz az Iconia A3-A20 szívében, mely annak ellenére, hogy egyáltalán nem egy csúcsmegoldás, az elsők között támogatja a HEVC/H.265 kódolású videókat. Ez a lapka 1,3 GHz-es órajelen üzemelő ARM Cortex-A7 kvartettnek ad helyet, ami viszont ezúttal sokkal érdekesebb, az a grafikus feldolgozó egység mibenléte. Az IGP szerepét már egy Mali-450 MP4 tölti be ebben a chipben, szemben a korábban alkalmazott Mali-400 MP2-vel. A rendszernek 1 GB-nyi DDR3 memóriával kell gazdálkodnia a mindennapok során, tárhely tekintetében meg választani lehet majd a vásárláskor 16 és 32 GB-os kivitelek közül. Mivel van elég tárkapacitás, a microSD bővítőhely megléte nem olyan fontos, de szerencsére erről sem kell lemondani a vásárlóknak, így tetszés szerint lehet tovább növelni az Iconia A3-A20 kapacitását. A kapcsolati lehetőségei között érdemes az extrákra is odafigyelni. Az Iconia A3-A20 tarsolyában akad egy 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, egy Bluetooth 4.0 modul és még egy GPS vevő is, így akár navigáláskor is kihasználható a nagy képátló. A kereten felfedezhető egy Micro-HDMI csatlakozó felület is, ami lehetőséget biztos külső megjelenítők, vetítők gyors és egyszerű csatlakoztatására egy kábel közbeiktatásával.

Az Acer újdonságán a bekapcsolást követően az Android 4.4 KitKat fogja üdvözölni az érdeklődőket. A friss operációs rendszer néhány szoftveres extrát is rejt majd a bőre alatt, így ilyen tekintetben semmilyen panasz nem érheti a ház elejét. Az új Iconiától az anyaghasználat tekintetében nem érdemes túlzottan sokat várni, szinte minden porcikáját fehér polikarbonátba burkolták. A szerkezet 256 x 171,1 x 8,9 milliméteres térfogattal és 540 grammos tömeggel büszkélkedhet, ami átlagosnak számít az ekkora táblák körében. Viszont az Acer mérnökei ennek az eredménynek az eléréséért elég nagy áldozatot hoztak. Az A3-A20 hátoldala mögött egy meglehetősen szerény, 4700 mAh-s akkumulátor húzta meg magát. Energiahatékony belső ide vagy oda, ez bizony nem valami vaskos üzemidőt vetít előre. Azért a vállalat meglehetősen pozitív ilyen tekintetben, mivel a meghatározott gyári adat szerint akár 9 órányi videózást is kibír majd egy szuszra a masina.

Az Acer Iconia A3-A20 összességben nem egy rossz készülék, de akad megkérdőjelezhető része a specifikációjának. A tablet kezdetben 200 euróért kelleti majd magát, ami a nagyobb gyártók körében igazából kedvező ajánlatnak számít – az extra tárhely további 50 dollár felárat jelent. A középkategóriás táblagép tehát Berlinben, az IFA-n fog először kiállításra kerülni, az érdeklődők itt már élesben is próbára tehetik. Elsősorban azoknak az érdeklődését kelheti fel ez a konfiguráció, akik otthonra szeretnének valamilyen tabletet, így a szűkös akkumulátor nem jelent akkora gondot, de akár autós navigálásnál is jól jöhet, hiszen GPS van, és a töltés is megoldható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward