Megfigyelik a közösségi oldalakat

Virginia állam főügyésze, Bob McDonnell, sürgeti egy új törvénynek az életbeléptetését, mely alapján a szexuális vádak alapján elítélteknek a jövőben minden internetes azonosítóját be kellene regisztrálni az állami, frissen rendbehozott, Szexuális Bűnözői Nyilvántartásba.

Megfigyelik a közösségi oldalakat

Virginia állam főügyésze, Bob McDonnell, sürgeti egy új törvénynek az életbeléptetését, mely alapján a szexuális vádak alapján elítélteknek a jövőben minden internetes azonosítóját be kellene regisztrálni az állami, frissen rendbehozott, Szexuális Bűnözői Nyilvántartásba. Többek közt az e-mail címeiket, a közvetlen üzenetküldő és csevegő szobás neveiket, iwiw-es regisztrációjukat, így a későbbiekben sokkal könnyebben blokkolhatnák a hozzáféréseiket.

Ezt a döntést Bob MacDonnell főügyész a Fiatalok Internetes Biztonságáért Akciócsoport megbeszélése után hozta. A bizottság egyik tagja, a MySpace.com közösségi oldal képviselője indítványozta a szexuális bűntények elkövetőinek e-mail cím nyilvántartásba vételét. A csoport egyből támogatta az elképzelést, pluszban bővítették az azonnali üzenetküldő nevek gyűjtésével is.

McDonnell főügyész az előzetes törvényi szabályozásról megjegyezte: „Elvárjuk az összes szexuális bűnözőtől, hogy regisztrálja a lakcímét és a levelezési címét Virginiában, de a 21. században az e-mail címek illetve az üzenetküldők felhasználónevei is ugyanilyen fontosak. Ez kétségtelenül világossá vált az Fiatalok Internetes Biztonságáért Akciócsoport megbeszélésén, és itt az idő megtenni ezt a lépést. A MySpace.com már megkezdte a módszer bevezetését, és Virginia állam lesz az első aki állami szinten is támogatja az intézkedést. Remélem más internetes közösségi hálózatok is csatlakoznak majd a MySpace.com-hoz, és beépítik a szükséges szoftvereket."

A MySpace.com a múlt héten jelentette be a technológiát, mellyel képesek közvetlenül keresni az állami és a szövetségi adatbázisokban, azonosítani és törölni a regisztrált szexuális bűnözőket. A fejlesztésekről október elején szóltak először a híradások, amikor Kevin Poulsen egy Perl szkripttel összekötötte a MySpace felhasználóit az állami adatbázissal.

Az e-mail címek és az üzenetküldők felhasználóneveinek adatbázisba gyűjtésével, és a közösségi hálózatok hozzáférésének biztosításával, a törvény végrehajtásnak nagy segítséget jelentene ezen felhasználók megfigyelésében.

„Kritikus, hogy az állam megtegye ezt a lépést.” – tette hozzá McDonnell – „Tudjuk, hogy ez a módszer nem 100%-osan biztos, tisztában vagyunk vele milyen könnyű egy új e-mail címet regisztrálni. De a kötelező regisztrációval és a lakcím és levelezési cím eltitkolóival szembeni eljárással azonos büntetéssel hatékonyabbá tehető. Meg kell tennünk a következő lépést a gyermekeink védelméért az interneten!”

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward