Megérkeztek az OCZ Vertex 460-as SSD meghajtói

Az új SSD meghajtók 19 nm-es Toshiba MLC NAND Flash memóriachipekre és Barefoot 3 M10-es SSD vezérlőre támaszkodnak.

Megérkeztek az OCZ Vertex 460-as SSD meghajtói

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Toshiba nemrégiben az OCZ felvásárlására készült – azóta a felek megállapodtak, a hatóságok pedig jóváhagyták a lépést, így az OCZ mostantól a Toshiba részeként működik tovább.

A vállalat természetesen a felvásárlás után is gőzerővel készíti majd az újdonságokat, jó példa erre a tegnap bemutatott Vertex 460-as sorozat, amelynek tagjai a Indilinx Barefoot 3-as vezérlőre támaszkodnak, annak is az M10-es kiadására, ami a Vertex 450-ből lehet ismerős. A szóban forgó vezérlő az eredeti Barefoot 3-as egység AES-256-os adattitkosítással és "fogyasztásra optimalizált órajelekkel gazdálkodó" kiadása, ami kifejezetten az átlagfelhasználókat megcélzó SSD meghajtók szegmensébe készült.

A Barefoot 3-as vezérlőre 19 nm-es csíkszélességgel készülő Toshiba MLC NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak, amelyek remek sebességet kínálnak. Az újdonságok huzamosabb használat után is magas írási teljesítménnyel állnak a felhasználók rendelkezésére, méghozzá úgy, hogy ehhez nincs szükségük szintetikus szoftver alapú optimalizációra sem. A Vertex 460-as SSD meghajtók strapabíróságára egyébként jellemző, hogy napi szinten 20 GB-nyi írást viselnek el a három éves garanciaidő alatt, ami átlagos felhasználás alkalmával bőségesen elég. A támogatott technológiák között a TRIM, az NCQ és a S.M.A.R.T. egyaránt jelen van, de emellett hulladékgyűjtő algoritmus is szolgálatot teljesít a fedélzeten, ahogy az lenni szokott.

Az új SSD család tagjai között egy 120 GB-os, egy 240 GB-os és egy 480 GB-os változat lapul, amelyek mindannyian SATA 6 Gbps-os csatolófelületet alkalmaznak. A 2,5 colos formátumú, mindössze 7 milliméter magas SSD meghajtók 55 dollárnyi értékű kiegészítővel érkeznek: a csomagban az SSD mellett egy 2,5"->3,5" beszerelő keret, valamint az Acronis True Image adatmentő és klónozó szoftver teljes verziós kiadása egyaránt megtalálható. A Vertex 460-as SSD meghajtók legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összesíti:

A 120 GB-os változat 100 dollárba, 240 GB-os társa 190 dollárba, a 480 GB-os "csúcsmodell" pedig 360 dollárba kerül majd. A Vertex 460-asok napokon belül feltűnnek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward