Megérkeztek az AMD legfrissebb Phenom II-esei

Megérkeztek az AMD legfrissebb Phenom II-esei

Az AMD Phenom II-es családjának legfrissebb zászlóshajója, azaz a Phenom II X6 1100T típusjelzéssel ellátott modell végre befutott, de vele együtt egyéb Socket AM3-as tokozással ellátott Phenom II-es és Athlon II-es processzorok is érkeztek, amelyekről az alábbi pár sor ad bővebb információt.

A legfrissebb hatmagos processzor érkezése nem meglepő, ugyanis a korábbi pletykák alapján már várható volt a megjelenése. A Phenom II X6 1100T 265 dolláros ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető. Az új hatmagos központi egység 3,3 GHz-es magórajellel érkezik, a Turbo Core órajel pedig 3,7 GHz-es értéket képvisel. A 125W-os TDP-vel rendelkező újdonság magonként 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, a harmadszintű  megosztott gyorsítótár mérete pedig 6MB. A termék 45 nm-es csíkszélességgel készül és a Thuban kódnévre keresztelt lapka köré épül, beépített memória vezérlője pedig DDR2-es és DDR3-as memóriatámogatást is kínál. A Socket AM3-as processzorfoglalatba illeszkedő újdonság Black Edition modell lévén szorzózár-mentes kivitelben érkezik a tuningmesterek és a tuningolni vágyó felhasználók legnagyobb örömére.

A hatmagos felsőkategóriás processzor mellett két másik Socket AM3-as tokozással ellátott modell is érkezett. A Phenom II X2 565 Black Edition névvel ellátott termék két maggal bír, amelyek 3,4 GHz-es órajelen üzemelnek. A 80W-os TDP-vel rendelkező újdonság szintén szorzózár-mentes kivitelben érkezik. Ez a processzor 6 MB-nyi harmadszintű megosztott gyorsítótárat és magonként 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, ajánlott végfelhasználói ára pedig 115 dollár.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban, az Athlon család is új taggal bővül. Az Athlon II X3 455-ös processzor három maggal rendelkezik, amelyekhez magonként 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótár társul, viszont a termék harmadszintű gyorsítótárat - nem túl meglepő módon - már nem tartalmaz. A három processzormag 3,3 GHz-es órajelen ketyeg, a processzor TDP-je pedig 95W-os. Ennél a modellnél már van szorzózár, azaz a CPU szorzóját csak lefelé lehet módosítani, felfelé nem. Az Athlon II X3 455 ajánlott végfelhasználói ára 87 dollár.

Az új processzorokkal hamarosan az üzletek polcain is találkozhatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward