Megérkeztek a Sony IFÁ-n bemutatott újdonságai

A Sony egy rendhagyó bemutatót tartott, amelynek a TV2 egyik népszerű műsorának stúdiója adott helyet.

Megérkeztek a Sony IFÁ-n bemutatott újdonságai

A Sony hazai képviselete a tegnapi nap folyamán mutatta be legújabb noteszgépeit és tábláját, egy celebes rendezvényen.

A bemutatóra egy rendhagyó helyszínen, a TV2 Sztárban sztár című műsorának stúdiójában került sor. A rendezvény egyik főszereplője egy új széria volt, ami a beszédes VAIO Fit multi-flip nevet kapta, ez a táblává alakítható notebookok sorát erősíti. A másik érdekességet, a Tap 11-et pedig egész egyszerűen úgy mutatták be, mint a világ legvékonyabb Windows 8-as táblagépét, és még csak nem is Atom processzor van benne. A VAIO Tap 11 11,6 colos képátlójú érintőkijelzővel érkezik, a VAIO Fit multi-flip PC pedig 13,3 colos, 14 colos és 15,6 colos változatokban kerül forgalomba.

A rendezvényen Jécsi Dávid a Sony-tól Liptai Claudia segítségével mutatta be az újdonságokat, amikről nagyjából két hónapja hallhattunk először. A vékony és könnyű Tap 11-hez jár egy ergonomikus kialakítású, mágnesesen rögzíthető fedlapként is funkcionáló vezeték nélküli billentyűzet, ami menet közben automatikusan töltődik. Mivel a tábla és a billentyűzet között nincs fizikai kapcsolat, így a tábla hátulján egy kihajtható támaszték is helyet kapott, ami segít a kijelző kényelmes, döntött pozícióban való rögzítésében, ha asztalra rakjuk.

A 11,6 colos képátlójú, Full HD-s natív felbontás mellett üzemelő érintőkijelző digitális tollal is kényelmesen használható, így akár jegyzetelni vagy rajzolni is lehet rajta. Az élethű és tiszta színekről, valamint a minőségi képi megjelenítésről a TRILUMINOS kijelző gondoskodik, amelyhez X-Reality technológia is jár.

Az apróság a ClearAudio+ mód segítségével lehetővé teszi, hogy az ízlésünknek legmegfelelőbb hangzás mellett élvezhessük a különböző tartalmakat. A Tap 11 a felsoroltak mellett GPS vevővel és LTE, HSPA+, UMTS, EDGE/GPRS támogatással egyaránt rendelkezik, sőt, tartozékként még egy digitális toll is jár hozzá. A teljes csomag ára ~270 ezer forint lesz.

A VAIO Tap 11 legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

A VAIO Tap 11 tulajdonságai

Most pedig térjünk át a táblává alakítható notebook családra, a VAIO Fit multi-flip PC-kre, amik modelltől függően Pentium és Core i sorozatú processzorokkal érhető el, méghozzá háromféle kijelző-méretben, akár Nvidia GeForce sorozatú videokártyával is. A kijelző szerepét mindhárom esetben TRILUMINOS alapú megoldás tölti be, ami akár 2880 x 1620 pixeles natív felbontás mellett is működhet, de alap esetben 1920 x 1080 pixeles natív felbontás áll rendelkezésre. A kínálatból itt sem hiányzik az X-Reality technológia, illetve a ClearAudio+ mód, a billentyűzet pedig háttérvilágítást is kapott (nem lecsatolható).

A különleges noteszgépek kijelzője egy speciális zsanért kapott, amellyel a kijelző akár a billentyűzet fölé is hajtogatható, természetesen fedlappal lefelé, így a termékeket táblaként használhatjuk. Az érintőkijelző természetesen ebben az esetben is támogatja a digitális toll használatát, így jegyzetfüzetként vagy rajzlapként is bevethető a VAIO Fit multi-flip PC.

Az újdonság különböző kiadásainak tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

A VAIO Fit multi-flip PC család tagjainak tulajdonságai

A Sony Windows 8-as operációs rendszerrel ellátott újdonságai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward