Megérkeztek a legújabb EliteBookok

Újfent kibővítette az EliteBook-szériáját a HP, ezúttal két új rendszerrel, amelyek egyre inkább az ultrahordozható kategória felé látszanak elmozdulni. A 12,1 hüvelykes 2730p például a család első átalakítható táblája, és egyben az osztálya egyik legvékonyabb darabja is. Bár kialakításában emlékeztet a korábbi Compaq 2710p-re, most mégis találtak helyet rajta egy teljes érintőpadnak, görgetőkeréknek és külön táblabillentyűknek is.

Megérkeztek a legújabb EliteBookok

Újfent kibővítette az EliteBook-szériáját a HP, ezúttal két új rendszerrel, amelyek egyre inkább az ultrahordozható kategória felé látszanak elmozdulni. A 12,1 hüvelykes 2730p például az osztálya egyik legvékonyabb darabja is. Bár kialakításában emlékeztet a korábbi Compaq 2710p-re (teszt), most mégis találtak helyet rajta egy teljes érintőpadnak, görgetőkeréknek és külön táblabillentyűknek is.

Belső felszereltségét tekintve továbbá szintén ez a HP első Centrino 2-es táblája is, amely már az új generációs, alacsony feszültségű és alacsony fogyasztású Core 2 Duo processzorokat használja, valamint GMA X4500-es integrált grafikát és DDR3 memóriát. A táblák között szintén elsőként támogat akár 8GB RAM-ot is, 64 bites oprendszer futtatásának lehetőségével. Alapállásban 80GB-os, 1,8 hüvelykes merevlemezzel rendelkezik, de ez cserélhető 120-asra, vagy pedig SSD-re is (ez szintén 80GB). Mobilinternet-elérés is lehetséges (EVDO vagy HSDPA) - mindez együtt pedig $1.670-os induló árral lesz elérhető szeptembertől.

A 2530p, bár szintén 12,1 hüvelykes, már inkább a hagyományosabb EliteBook-okra emlékeztet. Fluoreszcens háttérvilágítás helyett azonban LED-et alkalmaz, ami a cég állítása szerint mintegy másfél órás plusz akku-üzemidőt jelent. Processzor és tárhely terén a lehetőségei azonosak a 2730p-vel, viszont rendelkezik egy extra bővítő-rekesszel is, ahova kedvünk szerint rakathatunk DVD-írót, vagy akár egy második, 2,5-es merevlemezt is (160GB kapacitásig). Érkezni ugyanakkor érkezik, mint a 2730p, viszont mivel a kijelzője nem érintős, ezért mindössze $1.499-et kóstál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward