Megérkeztek a Kingston SSDNow KC300-as SSD meghajtók

Új SSD meghajtó családdal bővült a Kingston termékpalettája, ugyanis megérkezett az SSDNow KC300-as sorozat, amelyben 60 GB-os, 120 GB-os, 180 GB-os, 240 GB-os és 480 GB-os tagokat találunk.

Megérkeztek a Kingston SSDNow KC300-as SSD meghajtók

A KC300-as SSD-k 2,5 colos formátummal rendelkeznek, magasságuk azonban a szokásos 9,5 milliméter helyett mindössze 7 milliméter, így kényelmesen elférnek az ultravékony noteszgépekben - legalábbis azokban, amelyek 2,5 colos formátumú SSD meghajtót alkalmaznak. A SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkező újdonságok mindegyike az LSI SandForce méltán népszerű SF-2281-es SSD vezérlőjét alkalmazza, amely a DuraWrite technológia segítségével gondoskodik az adott SSD minél hosszabb élettartamáról. Utóbbi lényege a hatékony tömörítési eljárásban rejlik, amely eredményesen spórol a NAND Flash cellák írási/törlési ciklusaival.

Így néz ki egy SSD csomag
Így néz ki egy SSD csomag

Az új SSD meghajtók SATA 6 Gbps-os csatolófelület alkalmazásakor akár 525 MB/s-os folyamatos olvasási-, illetve 500 MB/s-os folyamatos írási tempót is kínálhatnak. Az egyes modellek esetében az írási sebesség valószínűleg eltérő, ám ezzel kapcsolatban nem közölt részleteket a gyártó. A 4K-s véletlenszerű írási, illetve olvasási teljesítmény esetében azonban már igazoltan van különbség az egyes adattárolók között, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül.

A KC300-as sorozat tagjai ezúttal is kétféle kiszerelésben kerülnek a boltok polcaira, ahogy az lenni szokott. Egyrészt megvásárolhatjuk csak magát az SSD meghajtót, de a termékek tartozékokkal ellátott csomagban is elérhetőek. A csomag az SSD meghajtó mellett 2,5 colos USB-s külső HDD házat, 2,5"->3,5" beszerelő keretet, SATA adat és tápkábelt, adatklónozó szoftvert, valamint egy 7mm->9,5 mm adaptert is tartalmaz.

Kiszereléstől függetlenül minden KC300-as sorozatú SSD három év garanciával kerül forgalomba. A vállalat sajtóközleményéből sajnos nem derült ki, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd, de némi keresgélés után azt találtuk, hogy a 60 GB-os SSD meghajtóért 90, a 120 GB-osért 130, a 180 GB-osért 180, a 240 GB-osért 230, a 480 GB-osért pedig 430 dollárt kérnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward