Megérkeztek a frissített belsővel ellátott iMac-ek

Az elmúlt napok pletykái alapján már nem minősül túl nagy meglepetésnek, hogy ma végre megjelentek az Apple legfrissebb iMac egybegépei, amelyek a híreszteléseknek megfelelően Thunderbolt porttal, Radeon HD 6000-es sorozatú videokártyával, illetve négymagos Sandy Bridge processzorral érkeznek. Sajnos 24 hüvelykes modell ezúttal sem szerepel a kínálatban, viszont a 21,5 hüvelykes és a 27 hüvelykes példányok vonzóbbak lettek, igaz, ár tekintetében nem tapasztalhatunk változásokat, pedig korábban egyes források reménykedtek benne, hogy a legolcsóbbik iMac esetében némi árcsökkentést eszközöl majd a gyártó. Nem így lett.

Megérkeztek a frissített belsővel ellátott iMac-ek

Az elmúlt napok pletykái után már nem nagy meglepetés, hogy ma végre megjelentek az Apple legfrissebb iMac sorozatú egybegépei, amelyek a híreszteléseknek megfelelően Thunderbolt porttal, Radeon HD 6000-es sorozatú videokártyával, illetve négymagos Sandy Bridge processzorral érkeznek. Sajnos 24 hüvelykes modell ezúttal sem szerepel a kínálatban, viszont a 21,5 hüvelykes és a 27 hüvelykes példányok vonzóbbak lettek. Ár tekintetében nem tapasztalhatunk változásokat, pedig korábban egyes források reménykedtek benne, hogy a legolcsóbb iMac esetében némi árcsökkentést eszközöl majd a gyártó. Nem így lett.

[bold]A 21,5 colos modellek tulajdonságai

[/bold]

Nézzük is, hogy milyen konfigurációk érhetőek el a frissítés után. A kisebbik iMac legolcsóbb változata 1199 dolláros áron kerül forgalomba, ezért az összegért cserébe pedig egy 2,5 GHz-es Core i5-ös sorozatú processzorral, 4 GB-nyi rendszermemóriával, 512 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát tartalmazó Radeon HD 6750M videokártyával és egy 500 GB-os merevlemezzel ellátott konfigurációt kapunk.

1499 dollárért cserébe már 2,7 GHz-es négymagos Core i5-ös sorozatú processzorral, ugyancsak 4 GB-nyi memóriával, 1 TB-os merevlemezzel és 512 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával dolgozó  Radeon HD 6770M videokártyával ellátott konfigurációt kaphatunk. Érdekesség, hogy ennél a konfigurációnál kérhetünk második 1 TB-os merevlemezt is, így 2 TB-nyi teljes adattároló kapacitás állhat rendelkezésre, de igény esetén a második adattároló szerepét akár 256 GB-os SSD meghajtó is betöltheti. További extra, hogy ennél a modellnél 2,8 GHz-es Core i7-es processzor alkalmazására is van mód, persze némi felárért cserébe, csak úgy, ahogy az adattárolók esetében is. Ahogy a fenti konfigurációnál, úgy ennél a terméknél is 16 GB-ig bővíthetjük a rendszermemóriát, ami alap esetben 2 db 2 GB-os DDR3-1333 MHz-es So-DIMM modul formájában van jelen. a rendszer összesen 4 db memóriafoglalatot tartalmaz.

A két 21,5 hüvelykes iMac esetében közös tulajdonság, hogy LED-es háttérvilágítással ellátott kijelzőjük 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A termékek egyetlen egy Thunderbolt portot, négy USB 2.0-s csatlakozót, valamint egy FireWire 800-as portot, SDXC memóriakártya-olvasót és egy 8x-os Super Drive-ot, azaz DVD-írót tartalmaznak. Utóbbi slot-loading rendszerű, azaz tálca nélküli és képes a DL lemezek megírására is, maximálisan 4x-es sebességgel. A termékek ezen kívül FaceTime HD webkamerával, audió be- és kimenettel, Gigabites Ethernet vezérlővel és egy IR vevővel is büszkélkednek, ahogy 802.11 b/g/n típusú WiFi és 2.1-es Bluetooth adapterrel is. A beépített hangszórókkal is ellátott konfigurációkhoz jár egy Magic Mouse egér és egy Apple Wireless Keyboard is, de igény esetén akár Magic Trackped-et is kérhetünk hozzájuk. A konfigurációk minden esetben előtelepített Mac OS X Snow Leopard operációs rendszerrel érkeznek.

A kis iMac-ek 45,1 x 52,8 x 18,85 cm-es mérettel és 9,3 Kg körüli súllyal kerülnek forgalomba.

A 27 colos iMac-ek most is erősebbek lehetnek

Amennyiben a 21,5 hüvelykes példányok nem keltették fel az érdeklődésünket, úgy 27 colos képátlójú kijelzővel ellátott konfigurációk közül is válogathatunk. A két újdonság közös tulajdonsága,hogy mindketten LED-es háttérvilágítással működő, 2560 x 1440 pixeles natív felbontást kínáló LCD kijelzővel érkeznek, előtelepített Mac OS X Snow Leopard operációs rendszert tartalmaznak és jár hozzájuk egy Magic Mouse, valamint egy Apple Wireless Keyboard is.

A gyengébbik modell 1699 dollárba kerül és 2,7 GHz-es órajelen ketyegő Core i5-ös sorozatú processzort tartalmaz. Rendszermemóriából a "kicsikhez" hasonlóan itt is 4 GB-nyi áll rendelkezésre, az adatok tárolásáról pedig egy 1 TB-os merevlemez gondoskodik. A videó vezérlő szerepét - az erősebbik 21,5 hüvelykes modellhez hasonlóan - egy 512 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával ellátott Radeon HD 6770M modell tölti be.

Amennyiben a fenti konfiguráció processzor és videó vezérlő tekintetében számunkra gyengének minősülne, úgy 1999 dollárért választhatjuk az erősebbik 27 colos iMac-et, amelyben már 3,1 GHz-es Core i5-ös processzor, valamint 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával ellátott Radeon HD 6970M típusú videokártya lapul. Processzorból ennél a példánynál lehetőség van 3,4 GHz-es Core i7-es központi egység alkalmazására, míg videokártyából kérhetünk akár 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával szerelt Radeon HD 6970M-et is, ha az abszolút maximumra vágyunk.

Felszereltség tekintetében az eddigieken felül a 27 colos példányok majdnem ugyanazt nyújtják mint a 21,5-esek, az egyetlen különbség, hogy rajtuk már két Thunderbolt csatlakozó van. Maguk a 27-es modellek egyébként 51,7 x 65 x 20,7 cm-es mérettel és 13,8 Kg körüli súllyal rendelkeznek.

Az új iMac-ek már kaphatóak. A termékekkel kapcsolatban további információk az Apple hivatalos weboldalán találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward