Megérkeztek a Cooler Master legújabb folyadékhűtői

A Cooler Master Nepton sorozatának tagjai 300 watt feletti hűtőteljesítményt kínálnak, könnyen szerelhetőek és hosszú évekig elketyegnek minden különösebb karbantartásigény nélkül.

Megérkeztek a Cooler Master legújabb folyadékhűtői

A Cooler Master bemutatta legfrissebb kompakt folyadékhűtő rendszereit, amelyek gyárilag összeszerelve, hűtőközeggel feltöltve kerülnek a boltok polcaira. A legfrissebb termékek a Nepton sorozatot erősítik és ketten vannak: a kisebbik modell a Nepton 140XL, a nagyobbik pedig a Nepton 280L nevet kapta.

Cooler Master Nepton 140XL és Nepton 280L

Az új folyadékhűtő rendszerek minőségi pumpát alkalmaznak, amely a folyadékhűtő blokkal egybeépítve foglal helyet a rendszerben. A folyadékhűtő blokk rézből készített talpazattal rendelkezik és számos mikrocsatornát tartalmaz annak érdekében, hogy a processzor által termelt hőt minél hatékonyabban elszállíthassa a hűtőközeg. A kompakt folyadékhűtő blokk tetején LED-es világítás is helyet kapott, ami a Cooler Master felirat körül elhelyezkedő keretet világítja meg. A szivattyút és a hőleadó radiátort hosszú, rugalmas, strapabíró FEP csövek kötik össze.

A 140XL esetében extra vastag, 38 milliméteres hőleadó radiátort alkalmaztak a vállalat mérnökei. Az új hőleadó radiátor sűrű lamellázást kapott annak érdekében, hogy a ventilátorok hatékonyan, gyorsan eltávolíthassák a CPU által termelt hőt. Ezt a dizájnt természetesen a 280L modell is alkalmazza, amelynek hőleadó radiátora ugyan csak 30 milliméter vastag, cserébe viszont nem 171, hanem immár 311 milliméter széles, így összességében nagyobb hőleadó felületet kínál.

Mind a 140XL, mind pedig a 280L két darab JetFlo 140-es ventilátort kapott, amelyek nagy mennyiségű levegő megmozgatására képesek, üzemi zajszintjük pedig viszonylag alacsony.

A ventilátorok egyenként 7, speciálisan kialakított ventilátorlapátot kaptak, amelyek az átlagos légkeverőkhöz képest nagyobb, koncentráltabb léghozamot biztosítanak, így hatékonyan hűtik a hőleadó radiátorokat. Jó hír, hogy a légkeverők rezgéselnyelő gumilapokat alkalmaznak a még halkabb működés érdekében. A hőleadó radiátorokra persze JetFLo 120-as ventilátorok is felszerelhetőek, hála a gyári furatoknak.

Az új folyadékhűtő szettek többféle Intel és AMD processzorral kompatibilisek, ahogy az a fenti táblázatból is kiderül. A termékek a Cooler Master állítása szerint 300 watt feletti hűtőteljesítményt biztosítanak a rendszer számára, ami akár még komolyabb tuning alkalmával is elegendő lehet – attól függően, pontosan milyen processzort szemelünk ki.

Jó hír, hogy az új folyadékhűtő szettek kézzel betekerhető csavarokat alkalmaznak a ventilátorok és a folyadékhűtő blokk rögzítéséhez, ami kényelmes és gyors beszerelést tesz lehetővé.

Cooler Master Nepton 140XL és Nepton 280L

A két év garanciával forgalomba kerülő Nepton 140XL és Nepton 280L modellek hamarosan elérhetőek lesznek az üzletek polcain. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a Nepton 140XL 99 euró körüli, a Nepton 280L pedig 109,99 euró körüli áron kerülhet forgalomba. A termékek hazai végfelhasználói árai egyelőre sajnos nem ismertek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward