Megérkezett iOS 7 beta 2 kiadása

Az új rendszert ezúttal is elsősorban a fejlesztőknek szánják, de a többi béta felhasználó is telepítheti. A javítások miatt ajánlott is, amennyiben az első bétat már feltette valaki.  

Megérkezett iOS 7 beta 2 kiadása

Az Apple az iOS7 beta verziójának bemutatása után ismét visszatér a titkolózós önmagához a jelek szerint. Ugyanis míg a debütálásakor záporoztak az információk a változásokkal kapcsolatban, most síri csönd honol a beta 2 kapcsán. A hivatalosan kiadott változáslista szinte semmit nem árul el – csak rengeteg apró javítást sorol.

Vizuálisan az iOS7 beta és a beta 2 nem különbözik, vagyis a sokak által kritizált felület mellett teljes mértékig kitart az Apple, és semmilyen szinten nem szeretnének engedni a felhasználók panaszainak. A külső tehát nem, ám a sebesség változott. Akik ki tudták már próbálni, azok egyöntetűen nyugtázták, hogy a második verzió sokkal lendületesebben mozog, mint az első béta. Az optimalizálások mellett javarészt hibajavításokra koncentráltak most, legalábbis ez látszik a kiadási jegyzéken – a visszajelzések szerint az emlékeztetőket kezelő app rengeteg hibával küszködött, és ezeknek például búcsút mondhatunk már.

A legnagyobb változást talán a készüléktámogatás terén fedezhetjük fel. Az iOS 7 béta úgy futott be, hogy még nem támogatta az iPad termékcsaládot, ez viszont már nem jellemző a mostani frissítésünkre. Tehát mostantól nemcsak a legalább iPhone 4-gyel vagy ötödik generációs iPod Touch-csal rendelkezők vehetik kezelésbe az új rendszert, hanem azok is, akiknek iPad mini vagy iPad 2-től újabb táblájuk van.

A rendszer képességei között két újítás tűnhet fel, az egyik a Voice Memos-t, a másik pedig a Sirit érinti. A hangjegyzeteket rögzítő alkalmazás felületét teljesen átalakították – egyértelműen az iOS7 vonásaihoz lett igazítva –, így az már sokkal letisztultabb és jobban illeszkedik az egész összképbe. A hangalapú asszisztensünk pedig immáron férfihangon is megszólalhat (egyelőre csak angolul), és még emberibbnek hat majd. Továbbá olyan apróságok is feltűnhetnek használat közben, hogy a csoportos üzeneteknél is van már "profilkép", valamint az időjárást előrejelző programban külön gyorsgombot kapott a város beállítási lehetőség, így gyorsabban tudunk tájékozódni az úti célunkkal kapcsolatban.

Az iOS7 méretügyileg továbbra is kritikus, a beta 2 kb. 200-240 MB-os méretet ölthet annak függvényében, hogy mire készülünk azt felpakolni. Ha OTA (Over-the-Air) módon szeretnénk kezelésbe venni, akkor a telepítéshez kelleni fog a stabil és nagy sávszélesség. Ebben az esetben a töltöttségi szintre is különösen figyeljünk oda. Természetesen az újdonság telepíthető lesz az iTuneson keresztül is számítógépről.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward