Megérkezett az LG G Pad 8.3

A G széria legújabb tagja egy táblagép lett, mely egy 8,3 hüvelykes kijelzőt tár az érdeklődők elé, megjelenésében pedig egy okostelefonra hajaz.

Megérkezett az LG G Pad 8.3

Az IFA még el sem kezdődött, de az LG máris az újságírók karmai elé vetette a legújabb táblagépét. A vállalat egy ideje pihentette a tabletpiacot, a közelmúltban viszont már a nagy visszatérést készítették elő.

A G Pad egy 8,3 hüvelykes megjelenítővel felvértezett mobiltelefonnak tűnik első ránézésre, de persze csak fotón, hiszen élőben azért érezhetően nagyok a fizikai méretei. A vállalat célja egy kompakt gép megépítése volt, és ez a jelek szerint sikerült is. A ház 216,8 x 126,5 x 8,3 milliméteres, a felülete pedig majdnem olyan kicsi (270-275 cm²), mint az iPad mininek. A helykihasználással tehát nincs gond, és a súlya is rendben van - mindösszesen 338 grammot nyom.

Az előlap javát kitöltő kijelző IPS technológiát használ a tökéletes színhűség és a széles betekintési szögek garantálásának érdekében, a kategóriájának megfelelő képélességről pedig a Full HD felbontás gondoskodik. Ilyen pixelszám mellé persze erő is kell, de az LG itt sem fogta magát vissza, ugyanis egy Snapdragon 600-as chipet állított csatasorba. A négy darab Krait 300 processzormag jelen esetben 1,7 GHz-es frekvencián fog dolgozni, a grafikus feladatok felelőse pedig, ahogy azt ezeknél megszokhattuk, egy Adreno 320 lesz. A rendszernek és nekünk is jutott memóriakapacitás bőven, a RAM 2 GB-nyi LPDDR2-es modulból áll, a tárhely meg 16 GB-os (bővítési lehetőségről nem esett szó).

Két kamera került bevetésre az új táblánál: előre egy 1,3 megapixeles, hátra meg egy 5 MPixeles figyel. Ezeknek köszönhetően sem fotózáskor, sem pedig videócsevegések bonyolításakor nem kell lentebb adnunk a minőségből, problémát egyedül a sötétedés jelenthet, LED villanó ugyanis nem társul a főegység mellé. A bemutatott táblagépnél a kapcsolati lehetőségek teljes portfóliójára nem derült fény, ám az már biztos, hogy egyelőre a mobil kommunikációs modemet nélkülöznünk kell, így internetelérésre csak Wi-Fi-n lesz lehetőség. Az akkumulátor kapacitása 4600 mAh-s, így az üzemideje valamivel elmaradhat folyamatos igénybevétel mellett a 10 órás álomhatártól, de 8 órányi videózást biztosan bírni fog a konstrukció egyetlen feltöltést követően.

Operációs rendszer tekintetében az Android 4.3-ról beszélni még túl korai, de az Android 4.2.2-t már megkapjuk. Remélhetőleg előbb vagy utóbb az előbbit is megkapja a gép frissítés formájában. Érdekes extra a szoftveres oldalon a QPair, mellyel azt érhetjük el, hogy a táblagépünk kapcsolatban álljon a Jelly Bean rendszerű mobilunkkal, és amint üzenetet kapunk vagy bejövő hívás érkezik, ezt azonnal látjuk a G Padon is. Sőt mi több, a QPairrel akár válaszolhatunk is egy adott szöveges üzenetre. Emellett pedig a már korábbról ismert dolgok sem hiányoznak: van QMemo, QSlide, Slide Aside, KnockON és még sok más egyéb is.

Az LG G Pad 8.3 összességében hasonló specifikációval bír, mint az új Nexus 7, de azt egyelőre nem tudni, hogy árban hogyan fognak egymáshoz viszonyulni, mert a G Pad ára nem derült ki. Minden bizonnyal nehéz dolguk lesz, de kvázi új szereplőként az újdonság varázsa sokakat elcsábíthat, és a G Pad amúgy is igen remekre sikeredett az eddigiek alapján. Az értékesítésre széles körben fog sor kerülni, ugyanis Észak-Amerikától kezdve Európán át Ázsiáig szinte minden régióban feltűnik majd. Ahogy azt a képek is tükrözik, feketében és fehérben lesz elérhető. Az év negyedik negyedévében indul majd hódító útjára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward