Megérkezett az Apple patch a ShellShock hibára

A vállalat ígéretéhez híven kiadta a Bash bugot javító frissítést.

Megérkezett az Apple patch a ShellShock hibára

A Bash-t érintő bugról nemrégiben hullott le a lepel – a hibajelenséget ShellShock néven emlegetik a különböző híroldalakon, illetve fórumokon. A probléma lényegéről, illetve az érintett operációs rendszerek köréről korábbi hírünkben már beszámoltunk, most azonban egy jó hírrel is szolgálhatunk: végre Apple is elkészítette a javítást OS X operációs rendszerének különböző kiadásaihoz.

Az Apple korábban egy ködös szóvivői nyilatkozat kapcsán mindössze annyit árult el a Mac OS X érintettségével kapcsolatban, hogy az alapértelmezett beállításokat használó átlagfelhasználók nincsenek veszélyben a Bash bug miatt, a többiek pedig rövidesen megkapják a gyógyírt jelentő hibajavítást egy patch formájában.

El is készült az említett patch, igaz, a vállalat nem kapkodta el a folyamatot. A bugról szeptember 24-én hullott le a lepel, a legnépszerűbb Linux disztrókhoz pedig még aznap elérhetővé váltak a bugot befoltozó frissítések, vagy a javításhoz szükséges leírások.

Gyorsaság ide vagy oda, az biztos, hogy az OS X Mavericks, az OS X Lion és az OS X Mountain Lion esetében már elérhető a szükséges patch, ami javítja a ShellShock bugot. A Yosemite esetében egyelőre nincs hír patchről. Az említett operációs rendszerekhez az alábbi hivatkozásokon keresztül szerezhető be a frissítés, de rövidesen a Software Update Tool segítségével is letölthető lesz.

•OS X Mavericks

•OS X Mountain Lion

•OS X Lion

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward