Megérkezett az AMD Catalyst 15.10 béta kiadása

Az új driver rengeteg hibajavítással érkezik, így béta státusza ellenére is érdemes lehet telepíteni.

Megérkezett az AMD Catalyst 15.10 béta kiadása

Az AMD kiadta legfrissebb Catalyst sorozatú eszközillesztő szoftvercsomagját, amely a 15.10-es verziószámot viseli, de nem rendelkezik WHQL aláírással, vagyis béta szoftvernek tekinthető. A drivert ennek ellenére is érdemes lehet telepíteni, hiszen sok hibajavítással érkezik, ahogy az majd az alábbiakból is ki fog derülni.

Az első frissítés az Ashes of The Singularity című játékot érinti, ami számos optimalizációt kapott mind teljesítmény, mind pedig képminőség frontján. Fontos, hogy a játék DirectX 12-es módban történő futtatásakor a friss javítás jóvoltából már nem jelentkezik összeomlás, így a "Driver has stopped responding" hibaüzenet – az esetek többségében – a múlté. Az AMD szerint sajnos egyes Radeon 300-as sorozatú videokártyáknál előfordulhatnak még problémák, valamint a 2 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott videokártyáknál arra is van esély, hogy a szoftver nem indul el.

A Star Wars: Battlefront esetében újításként már a Switchable Graphics technológiát használó konfigurációkon is elérhető a nagyteljesítményű grafikus üzemmód. Javították azt a hibát is, amelynek következtében néhány AMD Radeon R9 390X alapú konfiguráción egyszerűen összeomlott a GTA V – a hiba szerencsére csak egy szűk kört érintett.

Stabilitás terén szintén érkezett néhány hibajavítás, így egyebek mellett a YouTube 4K videók és az Unreal Engine 4 DirectX benchmark esetében sem fordul többé elő, hogy ablakos módból teljes képernyős módra váltva összeomlik az adott szoftver. Azok a Cyberlink PowerDVD-t érintő, főként lejátszással kapcsolatos hibák is javításra kerültek, amelyek eddig a HDMI portra kapcsolt 3D-s kijelzőknél jelentkeztek. Korábban egyes konfigurációknál olyan is előfordult, hogy a driver telepítése megakadt, de a friss hibajavítás jóvoltából ilyesmitől többé nem kell tartani.

A Catalyst 15.10 béta innen tölthető le az AMD asztali és mobil videokártyáihoz, valamint az APU egységekbe integrált grafikus processzorokhoz. Operációs rendszerek frontján csak a Windows 7, a Windows 8.1 és a Windows 10 támogatott, 32-bites és 64-bites változatban egyaránt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward