Megérkezett a Zotac apró, gömböt formázó PC-je

Az újdonságot a CES alkalmával már megcsodálhattuk, most azonban eljött az idő, hogy kereskedelmi forgalomban is feltűnjön.

Megérkezett a Zotac apró, gömböt formázó PC-je

A Zotac bemutatta legújabb asztali számítógépét, amely első ránézésre egy szabályos gömbnek tűnik. Ha a terméket alaposabban is szemügyre vesszük, kiderül, rendelkezik talpazattal és hátlappal is: előbbi a stabil pozícióról, utóbbi pedig a kivezetéseknek szükséges helyről gondoskodik.

A ZBOX Sphere OI520-as sorozat első tagját az idei CES alkalmával már megcsodálhattuk, igaz, akkoriban még csak egy Core i3-4050-es processzor lapult a fedélzeten, míg a most piacra dobott kiadásban már Intel Core i5-4200U processzor bújik meg. A szóban forgó központi egység két processzormaggal rendelkezik, amelyek 1,6 GHz-es alap- és 2,6 GHz-es Turbo Boost órajelen ketyegnek. A videovezérlő szerepét egy Intel HD Graphics 4400-as megoldás tölti be, amely 200 MHz-es alap- és 1 GHz-es turbó órajelet alkalmaz. A Core i5-4200U TDP-je 15 wattos értéket képvisel.

Rendszermemóriából két darab DDR3L szabványú, maximum 1600 MHz-es órajelen ketyegő So-DIMM modult használhatunk, az adattároló szerepét pedig egy mSATA 6 Gbps-os SSD, vagy egy 2,5 hüvelykes formátumú SATA 6 Gbps-os meghajtó töltheti be. A termékből most is készül PLUS kiadás, amely gyárilag 4 GB-nyi rendszermemóriával, illetve egy 500 GB-os merevlemezzel érkezik (ZBOX-OI520-P).

Az apró PC HD audió vezérlővel és Gigabites Ethernet vezérlővel egyaránt rendelkezik, sőt, még 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.0-s támogatást is kínál. A videó kimenetek között egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó sorakozik, de a fedélzeten egy négy az egyben memóriakártya-olvasó is helyet kapott (SD/SDHC/MMC/SDXC). A csatlakozók között három USB 2.0-s és négy USB 3.0-s portot, valamint egy fejhallgató kimenetet és egy mikrofon bemenetet találunk. A rendszer tápellátásáról külső tápadapter gondoskodik.

A ZBOX-OI520 típusjelzéssel ellátott kiadás adattároló és rendszermemória nélkül kerül az üzletek polcaira, a ZBOX-OI520-P modell pedig 4 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával és 500 GB-os merevlemezzel gazdálkodik.

Az újdonságok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward