Megérkezett a vivo V3 és a V3 Max

Kiváló minőség és elfogadható ár-érték jellemzi az újdonságokat, de van árnyoldaluk is, amit a szoftveres területen kell keresni.

Megérkezett a vivo V3 és a V3 Max

A vivo mostanában párban szereti rajthoz állítani az okostelefonjait. Nemrég számolhattunk be a vivo X6S és X6S Plus érkezéséről, most pedig a V3 és a V3 Max érkezett kart karba öltve. A duó tagjai ezúttal is nagyon hasonló képességek birtokában lesznek, így nem külön-külön, hanem egyszerre vázoljuk a képességeiket.

Az ilyen mobilpárosoknál egy dolog szinte mindig eltér, ez pedig a képátló, a V3 és V3 Max esetében is így alakult ez. A V3 előlapját egy szerény, 5 hüvelykes panel tölti ki, ami 1280 x 720 képpontos felbontással dolgozik, a V3 Max azonban már a phabletek sorát erősíti az 5,5 colos kijelzőjével, ami Full HD-s. A vivo előszeretettel szokott Super AMOLED egységeket használni, ám ezúttal mezei IPS-ekről beszélhetünk, melyek 2.5D kialakítású védőüveg mögé lettek bújtatva. A megjelenítő mellett a másik fontos eltérés a motortérben van. A V3 esetében a szakemberek a Qualcomm Snapdragon 616 besorolású központi chip használatba vétele mellett döntöttek, ami négyfős csoportokra bontva 1,2 és 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormagokat, valamint egy Adreno 405 integrált grafikus vezérlőt vonultat fel. Ezzel szemben a V3 Max jócskán belehúzott, ott ugyanis már az Qualcomm MSM8976 (Snapdragon 652) került elő, ez a megoldás Cortex-A72 és A53 (1,8 és 1,4 GHz) feldolgozókból vonultat fel négyet-négyet egy Adreno 510 IGP kíséretében. A V3 esetében 3 GB-os méretet öltött a RAM, a tárhely pedig 16 vagy 32 GB lehet, a V3 Max meg már 4 GB-nyi rendszermemória támogatását élvezi, és kizárólag 32 GB-os kapacitással kerül a boltokba.

A vivo a készülékeket ugyanazzal a kamerarendszerrel küldi bevetésre. A V3 és V3 Max előlapján is egy 8 megapixeles képalkotó fedezhető fel, amivel kiváló minőségű önarcképeket készíthetnek majd a felhasználók. A videóhívásoknál sem fog ez az egység csalódást okozni, ugyanis 1080p-s minőségű anyagok közvetítésére lesz képes mindkét mobilnál. Az okostelefonok egy-egy 13 MPixeles kamerával állnak majd csatasorba, emellől pedig nem hiányozhat már a LED-es segédfény sem, szóval akár rosszabb fényviszonyok mellett is lehet majd fotózni velük. A vivo elmondása szerint kevesebb mint egy másodperc elegendő ahhoz, hogy a kamera alkalmazása elinduljon, megtalálja a fókuszpontot a készülék, és meg is örökítse a témát – ha valóban így lesz, akkor tényleg szép eredményről beszélhetünk. Természetesen ezek a megoldások már fáziseltérésen alapuló autofókusszal (PDAF) dolgoznak, részben ennek tudható be a gyorsaságuk. A tervezők arról sem feledkeztek meg, hogy manapság nagyon fontos a telefonok jó hangzása is. Annak érdekében, hogy ne okozzanak csalódást ilyen téren sem a masinák, mindketten beneveztek az AK4375 DAC-ra – ez már 32 bites sztereó hanggal szolgál.

A vivo az operációs rendszert figyelembe véve az X6S és az X6S Plus esetében is csalódást okozott azzal, hogy csak az Android 5.1-et használta, és sajnos most sincs ez másképpen. A Funtouch OS 2.5 felhasználói felületbe bújtatott Lollipop persze sok érdekes hozzáadott alkalmazással, tartalommal, valamint különleges szolgáltatással felszerelve áll a nyilvánosság elé, de ezek nem feledtethetik azt, hogy az alap bizony már jóval több mint egy éves. Az eszközök kapcsolati képességeit illetően az első és legfontosabb, amit ki kell emelni, az a 4G LTE hálózati modem – eddigi információink szerint 150 Mbps-os letöltési sebességet támogatnak a mobilok. Sajnos az NFC chip ezúttal is csak a hiányzók listájára fért fel, csak az FM rádió gondoskodik arról, hogy ne maradjanak a készülékek extra nélkül. Dual-SIM támogatású mind a vivo V3, mind pedig a V3 Max.

A szerkezetek remek kidolgozottságról fognak tanúbizonyságot tenni. Arról már volt szó fentebb, hogy az előlapjukat védő üveg 2.5D-s, és ez még csak a kezdet. A lekerekített peremű üvegek a finoman kidolgozott, alumínium keretben folytatódnak, és az eszközök egész hátoldalát is aluötvözet tölti ki, ami egyszerre gondoskodik a kellő merevségről és a kiváló minőségérzet biztosításáról. A vivo mindkét V3 esetében arra törekedett, hogy kellően kecsesek legyenek, ennek eredményeként a kisebbik vas mindössze 7,5 milliméterre emelkedik ki a síkból, és a nagyobb képátlós társa is csak 7,58 mm-es. Eddig nem esett róla szó, de még biometrikus azonosításra is van mód, ugyanis a telefonok hátoldalán egy ujjlenyomat-olvasó is megfigyelhető. A 138 grammos V3 hátlapja mögött egy 2550 mAh-s akkumulátor fedezhető fel, míg a 168 g tömegű V3 Maxnál egy 3000 mAh kapacitású telep bukkant fel. Az üzemidejük átlagosnak ígérkezik, sok nyomkodással is kihúznak egy napot, és mivel támogatják a Qualcomm Quick Charge 2.0 gyorstöltési eljárást, hamar újult erőre fognak kapni. Az eddigi sajtóképek alapján csak arany színben lesznek megvásárolhatóak.

A vivo V3 és V3 Max Indiában mutatkozott be, és hamarosan további hét országban is elérhető lesz keleten. Az olcsóbb konfigurációért cserébe 270 dollárnak megfelelő összeget kell majd leszurkolnia az érdeklődőknek, a V3 Max pedig már 360 dollárt kóstál majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward