Megérkezett a világ első 1 terabájtos SD kártyája

A termék elsősorban a fotósok, videósok számára lehet majd érdekes.

Megérkezett a világ első 1 terabájtos SD kártyája

Napjainkban már több olyan körömnyi microSD kártya van, ami 512 GB-os kapacitással szolgál, az SD kártyák körében viszont évek óta nem történet komolyabb előrelépés a tárhely tekintetében. Most a CES keretében a Lexar végre megtörte ezt a csendet, és előrukkolt az első 1 TB-os SD kivitelű memóriakártyával.

Bár a különböző adattárolóknak a kapacitása rohamléptékben gyarapodik, érdekes módon az SD formátum esetében eléggé nyögvenyelősen jutott el az iparág az 1 TB-os mérföldkőhöz. Tudniillik nem a Lexar az első, aki ilyen terméket hozott létre, a SanDisk már 2016-ban bemutatott egy olyan prototípust, ami egyterás kapacitással szolgált, viszont az a memóriakártya valamilyen oknál fogva soha nem került a boltok polcaira. Márpedig igény valószínűleg lenne már ekkora kapacitású SD-kre is, hiszen az egyre jobb tükörreflexes és MILC kamerák hatalmas bitrátával képesek nagyfelbontású videókat megörökíteni, és ezek a felvételek bizony hamar fel tudják emészteni a rendelkezésre álló tárhelyet. A Lexar nem véletlenül, éppen a fényképészek és a filmesek számára ajánlja az újdonságát. A vállalat a bejelentéskor megjegyezte, hogy nagyjából 15 év telt el azóta, hogy a Lexar elkészült az első 1 GB-os SD kártyájával.

Galéria megnyitása

A világ első kereskedelemi forgalomba szánt 1 terabájtos SD memóriakártyája a Lexar Professional 633x szériában áll rajthoz. A rekorder tárkapacitás nem fog csúcsra járatott sebességgel társulni, de a termékcsaládjához képest nagyobb tempóra fog kapcsolni, ami főleg az írási sebességen látszik majd meg. A különleges lapka maximális olvasási sebessége 95 MB/s, az írási műveletek alkalmával pedig másodpercenként 70 MB-nyi adatot lesz képes megmozgatni, míg az 512 GB-os társa csak 45 MB/s-re képes. A termék UHS-I interfészt kapott, Speed Class 3 (U3) besorolású, és megszerezte az SD Association Video 30 (V30) minősítését is, ami azt jelenti, hogy nem okoz gondot neki a folyamatos 30 MB/s-os írási sebesség, így alkalmas Ultra HD videók megörökítésére.

Galéria megnyitása

Nem tudni, hogy a Lexar miért nem vállalata be az UHS-II csatlakozó felület használatát, ezen a szinten ugyanis már valószínűleg sokan hálásak lennének a mostaninál is nagyobb sávszélességért. Talán technikai akadálya volt a dolognak, és a későbbiekben érkezik majd egy olyan megoldás is, ami ennél nagyobb tempót biztosíthat. Azt még érdemes megjegyezni, hogy 0 és 70 fok a működési tartománya az újdonságnak, és -25, valamint 85 fokig garantáltan megőrzi az adatokat, és az egészen szélsőséges páratartalmat is elviseli.

A Lexar Professional 633x 1 TB SDXC UHS-I memóriakártya meglehetősen drága lett, szóval azt már elöljáróban is leszögezhetjük, hogy nem az ár-érték arányával fog hódítani. Egy online áruházban rendelhető 400 dollárért cserébe, de az ajánlott fogyasztói ára 500 dollárban lett meghatározva. Igazából mindkét összeg elképesztően magas ahhoz képest, hogy egy 512 GB-os SD kártyát már 150 dollár alatt meg lehet kaparintani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap