Megérkezett a Samsung Activity Tracker

A Samsung egyre népesebb felhozatallal szolgál a viselhető kütyükből. Ezúttal egy elsősorban sportolóknak szánt megoldással álltak elő.

Megérkezett a Samsung Activity Tracker

A Samsung nem az elsők között mutatott be okosórát, és más Bluetooth-os kiegészítőkkel sem szolgáltak korábban, azonban az igazi forradalom csak most kezdődik, és már fel is vette a gyártó a tempót. Az elmúlt néhány hónap alatt bemutattak kétgenerációnyi okosórát, és a Galaxy Fit formájában egy csuklópánt és óra hibridet is, most pedig már itt van a következő hordható termékük.

Az Activity Tracker néven érkező kütyü rendkívül egyszerűre lett szabva, és az olyan megoldások vetélytársául fog szolgálni, mint például a Nike+ FuelBand. A képességeinek tárháza a Galaxy Fit és a Gear felmenők árnyékában egészen szűkös lesz, mivel itt már nincsen nagyfelbontású, színes Super AMOLED megjelenítő, és az olyan extrákról is le kell mondani, mint mondjuk a kamera, vagy a pulzusmérő. Ez utóbbi hiánya már egy kicsit fájó, hiszen a sportolok számára is jó szolgálatot tehetett volna, de vélhetően a költségvetés nem tette lehetővé a beépítését. Az újdonsággal lehetőség lesz olyan dolgokra, mint a lépésszámlálás, megtett távolság mérése, átlagsebesség követése, de az alvási ciklusokat is figyelemmel lehet tartani, és a hozzá kapcsolódó alkalmazás az elégetett kalóriákat is ki tudja számítani. Az okostelefonon futó applikáció a szenzorok által szolgáltatott adatokból statisztikákat fog felállítani, amik az élet minden terén jól jöhetnek. Az S Health alkalmazás pedig még különböző jó tanácsokkal is szolgálhat a felhasználójának a kielemezett adatok tükrében.

Kijelzője ugyan nincs, de mégis képes lesz a gazdáját figyelmeztetni a különböző értesítésekről, hívásokról, üzenetekről. Felmerül a kérdés, mégis hogyan? Került az előlapjára az apró piktogram fölé egy öttagú LED sor, amin ugyan el biztosan nem olvashatja a felhasználó a különböző eseményeket, de legalább azonnal tudomást szerez róluk. A különböző használati módok (sport és este) között az oldalára helyezett kapcsolóval kell váltani. Az apró kütyü érdekessége, hogy nincs egybe építve a pánttal. A karperec lelkét jelentő rész 28,5 x 28,5 x 7,5 milliméteres, a tömege pedig csak 5,5 gramm. És mivel nincsenek egymáshoz kötve a szíjjal, így magában is használható, sőt mi több, különböző foglalatok is rendelkezésre állnak majd hozzá – így végeredményben nem kizárólag csuklón lesz hordható.

Az eszközhöz olyan okostelefonok vagy tabletek lesznek csatlakoztathatóak, amik tartalmaznak Bluetooth 4.0 LE modult, és Android 4.3 vagy újabb operációs rendszer fut rajtuk, ugyanis a Bluetooth Low-Energy kihasználásával működik a megoldás. Egy nagyon kicsi, 38 mAh-s kapacitású telep került bele, azonban itt nem is kell nagy fogyasztót kiszolgálni, így átlagosan öt napos üzemidőre kell tőle számítani. A töltést Micro-USB csatlakozón keresztül oldották meg a tervezés során a mérnökök.

A Samsung Activity Tracker Európában, azon belül is Németországban került először bevetésre. Az apróságért cserébe 80 eurós összeget kell a kasszánál hagyni. A szilikon külsőnek köszönhetően egyébként valószínűleg több színben is gyártásba fog kerülni, de egyelőre az nem ismert, hogy milyen árnyalatokban tűnhet fel. Mivel hazánktól nem túl távol már felbukkant, remélhetőleg Magyarországon is hamarosan elérhetővé fog válni.

Emellett a Samsung bejelentette az ajánlott fogyasztói árát a két okosórájának, a Galaxy Gear 2-nek és a Gear 2 Neonak, valamint a Galaxy Fitnek is. A legdrágább a funkcionalitásokban bővelkedő Galaxy Gear 2 lesz, ezért cserébe 300 eurót kell majd leszurkolni, míg a 2 megapixeles kamerától megfosztott Gear 2 Neo mindössze 200 eurót kóstál. Hasonló a helyzet a kompaktságával érvényesülni kívánó Galaxy Fit esetében is, ami szintén 200 eurós árcédulával kerül majd a kirakatokba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward