Megérkezett a meghívó az új iPhone generáció bemutatójára

Az Apple szeptember elején rántja le a leplet a friss iPhone modellekről. Már szinte biztosra lehet venni a dupla kamera érkezését is.

Megérkezett a meghívó az új iPhone generáció bemutatójára

Az Apple minden évben nagyszabású rendezvényt tart a friss iPhone modellek érkezésekor, és ez idén sem fog elmaradni. A vállalat ezúttal elég sokáig kivárt az esemény meghívóinak elküldésével, de most már nem titok, hogy mikor kerülnek reflektorfénybe az újdonságok.

Idén szeptember hetedikén jön el az iPhone-ok debütálásának napja, az Apple tehát most egy szerdai napot választott. A vállalat a Bill Graham Civic Auditorium épületébe várja majd az érdeklődőket Kaliforniába, San Franciscóba. Az esemény ottani idő szerint reggel 10 órakor veszi kezdetét, ami nálunk, Magyarországon este 7 órát jelent. Az Apple általában ezt az időpontot választja a rendezvényeinek, így meglepetés ilyen tekintetben senkit sem érhetett.

A cupertinói alakulat által készített meghívók az esetek túlnyomó részében egyáltalán nem szoktak árulkodni arról, hogy milyen újdonságra lehet számítani, ezúttal viszont fordult a kocka. A szóban forgó dokumentumon az Apple logó látható ezúttal is, viszont most az almás grafika a háttérbe szorult, és csak a kicsi fényfoltokból rajzolódik ki. Ezeket a fényfoltokat a fotográfiában úgy nevezzük, hogy bokeh. A bokeh az élességi síkból kieső, általában világos pontok leképezései, az Apple meghívóján például olyan pontokból alakult ki a grafika, amit az Apple emblémájának megfelelően rendeztek el. És, hogy mire utal ezzel az vállalat? Nos, több mint valószínű, hogy az iPhone két képalkotóból felépülő főkamerájára.

Egy új Apple termék érkezése előtt mindig sok pletyka járja be a világot, és különösen igaz ez akkor, ha egy iPhone-ról van szó. Jelen esetben például már tavasszal voltak arra utaló jelek, hogy az iPhone 7 generáció valamelyik tagja dupla főkamerát fog kapni. Most pedig gyakorlatilag már biztosak lehetünk ebben. De mire számíthatunk még? Korábban szó volt például arról, hogy az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus mellett érkezni fog egy iPhone 7 Pro modell is – bár most úgy fest a dolog, hogy erre aligha kerülhet sor. Továbbá rengetegszer került szóba, hogy az Apple el fogja hagyni a 3,5 mm-es Jack aljzatot, ami tényleg meg is valósulhat. Az újgenerációs okostelefonokon az eddigiektől eltérően futhatnak majd az antenna szigeteléséért felelős vonalak. Szó volt arról is, hogy már a főképernyőre vezető gomb is nyomásérzékennyé válik, ezáltal pedig több funkciót tud majd ellátni, és a mobilok is támogathatják s Smart Connectort. Az a hír is egyre felkapottabb volt az utóbbi időben, hogy már tényleg nem lesz 16 GB-os kivitel,és az alapgép is legalább 32 GB kapacitású tárhellyel lesz felszerelve, ráadásul sokan számítanak a 256 GB-os opció megjelenésére is. És persze a központi chip megújulása is állandó téma, ennek megfelelően az újdonságoknál már az Apple A10 lapka veheti át a főszerepet az A9-től.

Az Apple persze nem biztos, hogy csak okostelefonnal fog előrukkolni a bemutató során. Az új iPhone modellek mellett többen számítanak arra is, hogy a vállalat leránthatja a leplet a következő Apple Watch kiadásról, ami az előzetes várakozások szerint nagyobb akkumulátort és már GPS vevőt is fel fog vonultatni, 4G LTE hálózati modem viszont aligha lesz még ebben, bár biztosan sokan örülnének neki. Ezen felül akár új Mac készülékek is reflektorfénybe kerülhetnének, azonban erre jelen állás szerint még kevés esély van, és ezek inkább az év vége felé kerülhetnek elő.

A szeptember 7-i esemény követhető lesz az interneten keresztül is élő közvetítés keretében, persze megkötések ezúttal is vannak. Akik Apple termékről szeretnék követni a rendezvény minden mozzanatát, azoknak olyan készülékkel kell rendelkezniük, amin már legalább az iOS 7 operációs rendszer fut, a Mac-ek esetében pedig az OS X 10.8.5 megléte a minimális elvárás. Androidról egyáltalán nem lehet majd elérni az élő közvetítést, Windows esetében pedig csak az Edge böngésző biztosít erre lehetőséget.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward