Megérkezett a Logitech új mechanikus gamer billentyűzete

A G810 Orion Spectrum RGB fedélzetén gyors és strapabíró mechanikus billentyűk teljesítenek szolgálatot, amelyekhez RGB LED alapú háttérvilágítás is jár.

Megérkezett a Logitech új mechanikus gamer billentyűzete

A Logitech egy új billentyűzettel rukkolt elő, ami RGB led alapú háttérvilágításával, igényes dizájnjával és minőségi mechanikus billentyűivel próbál majd hódítani – a recept első ránézésre nagyon jónak tűnik, de hogy a termék a gyakorlatban beválik-e, az majd csak a tesztekből derül ki.

Az újdonság a G810 Orion Spectrum nevet kapta, billentyűi alatt pedig szupergyors Romer-G mechanika lapul, ami a gyártó állítása szerint mintegy 25%-kal gyorsabb a rivális megoldásoknál. A szóban forgó mechanika vezérlési pontja 1,5 milliméternél helyezkedik el, ami gyorsabb válaszidőt, ezáltal gyorsabb reakciót eredményez, ez pedig sokszor jöhet jól, mivel az eSportban néha csak ezredmásodperceken múlik a siker. A Romer-G mechanika persze nem csak rettentően gyors, de nagyon strapabíró is: a billentyűk élettartamuk során 70 millió leütést bírnak ki, ez pedig 40%-kal jobb érték, mint a rivális megoldásoké.

Az egyes billentyűk mögött RGB led alapú, 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes, billentyűnként önállóan programozható világítás teljesít szolgálatot. A ledek esetében nem csak a szín módosítására van lehetőség, hanem különböző effektek bevetésére is, sőt, a Logitech Gaming Software segítségével egyéb Logitech G gaming eszközökkel is szinkronizálható a világítás.

Az F1-től F12-ig terjedő billentyűkhöz tetszőleges makrók rendelhetőek, valamint világításuk is testreszabható, sőt, játékmód-váltás alkalmával az is megadható, mely billentyűk háttérvilágítása kapcsoljon ki. A billentyűzet ezen felül dedikált médiagombokat is kapott, amelyek a különböző tartalmak gyors, kényelmes lejátszását segítik. A hangerőt külön dedikált görgővel szabályozhatjuk – ez a jobb felső sarokban lapul.

Az új billentyűzet matt feketében, ujjlenyomat-taszító bevonattal ellátott házzal érkezik, amely 443,5 milliméter hosszú, 153 milliméter széles és 34,3 milliméter magas. A termék 183 centiméter hosszú szőtt kábellel kerül az üzletek polcaira, az adott konfigurációhoz pedig USB 2.0-s porton keresztül csatlakozik. Az újdonság kábel nélküli tömege 1180 gramm.

A Logitech G810 Orion Spectrum RGB Mechanical Keyboard szállítása még ebben a hónapban megindul. A két év jótállással forgalomba kerülő billentyűzet hazai listaára 59 999 forint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward