Megérkezett a Lenovo Vibe S1, P1 és P1m

A Lenovo itt kiemelt újdonságai közül mindegyik tartogat valamilyen érdekes jellemvonást, ami miatt érdemes rájuk odafigyelni.

Megérkezett a Lenovo Vibe S1, P1 és P1m

Arra már egy ideje számítani lehetett, hogy a Lenovo Berlinben kamerák kereszttüzébe állítja a Vibe S1 okostelefont, az viszont már némileg meglepő, hogy a P1 és a P1m kíséretében tette ezt. Az S1 a teljesítményre koncentrál, az utóbbiakat pedig már az üzemidejük emelheti ki a tömegből.

Lenovo Vibe S1

A Vibe széria első tagja, amit górcső alá veszünk, az S1 lesz. Ez az okostelefon egy 5 hüvelykes megjelenítővel érkezik, amely IPS technológiát és 1920 x 1080 képpontos felbontást vonultat fel, szóval remek képminőséget szállít. Az előlapján mégsem ez a legérdekesebb, hanem a kamera, illetve a kamerák, ugyanis két egységről beszélhetünk. A 8 megapixeles az elsődleges, ami az önarcképekért fog felelni, a 2 MPixeles pedig arról gondoskodik majd, hogy megfelelő legyen a mélységélesség az elkészült képeken. Ezzel a megoldással olyan kreatív lehetőségeket kapnak a felhasználók, amilyenre korábban még nem volt példa. Újrafókuszálhatóak, effektezhetőek és jobban vághatóak lesznek a Vibe S1 szelfijei. A főkamerája már hagyományos felállásban van jelen, ez egy 13 megapixeles szenzorra (PDAF – villámgyors autófókusz) épül, és került mellé LED-es villanó, hogy gyengébb környezeti fény mellett is használatba lehessen venni.

A mobilban egy MediaTek MT6752 kapta a központi chip szerepét. Ez a lapka 1,7 GHz-es órajelen tevékenykedhet, ha minden erejét mozgósítania kell, és összesen nyolc egyenrangú Cortex-A53 mag lapul benne egy Mali-T760 MP2 grafikus feldolgozó egység mellett. A rendszer számára nem kevesebb mint 3 GB-nyi memóriával szolgál a mobil, ami már szinte mindenre elegendő lehet. A háttértára pedig 32 GB-os méretet öltött, és ez microSD kártyával még bővíthető is. A kapcsolati képességei között van 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul és A-GPS vevő, ami a GLONASS műholdak segítségére is támaszkodhat a munkája során. Természetesen ez már 4G LTE hálózati modemmel karöltve érkezik, ami négyes kategóriába sorolható, vagyis 150 Mbps-os letöltési sebességgel szolgálhat, ha megfelelő infrastruktúra áll a rendelkezésére. A burkolat alatt kettő SIM kártyának van hely, amivel még több érdeklődő figyelmét hívhatja fel magára a készülék.

A Vibe S1 az Android 5.1 Lollipop operációs rendszert futtatja, ami jelenleg a legfrissebb elérhető verzió. És ha ez nem lenne elég, a Vibe UI felhasználói felületnek köszönhetően rengeteg szoftveres pluszt is magában foglal majd az alap Androidhoz képest, így már az első bekapcsoláskor jól használható lesz. A készülék 143,3 x 70,8 x 7,8 milliméteres vonalakkal határolható körül, a tömege pedig mindössze 132 gramm. Sajnos nem véletlenül könnyed a masina, az akkumulátor ugyanis meglehetősen sovány lett. A Vibe S1-nek egy 2500 mAh-s kapacitású telepből kellene táplálkoznia, ami bizony nem valami jó üzemidőt vetít előre. Egészen sötét kék, és fehér színben lesz megvásárolható.

Lenovo Vibe P1

Azok, akik remek futási teljesítményt szeretnének elérni, talán a Lenovo P1-ben fogják megtalálni a társukat. Ez az okostelefon már egy 5000 mAh-s akkumulátorral lett felvértezve, és ahogy az az alábbiakban látható lesz, csak a megjelenítő az, ami valamelyest nagyobb energiaszükséglettel bírhat, minden más tekintetben alacsony fogyasztású a hardver. A telefon előlapját egy 5,5 colos panel tölti ki, ami Full HD felbontással és IPS technológiával dolgozik annak érdekében, hogy kiváló képminőséget tudjon garantálni a felhasználók számára. Ezen is az Android 5.1 lesz jelen, és vele is a Vibe UI-t küldi bevetésre a Lenovo. A kamerarendszere ennek már egy mezei 5 és 13 megapixeles felállást ír le. Ennek megfelelően jó minőséget fog produkálni a főkamerája, és akkor sem kell benne csalódni, ha egy-egy önarckép elkészítése a cél. Videózásnál 1080p-s támogatással szolgál a készülék, és rossz fényviszonyok mellett is helytáll majd a LED-es villanójának köszönhetően.

A Vibe P1 már egy Qualcomm chipnek ad otthont, nevezetesen a Snapdragon 615 szériás MSM8939-nek. Ez nyolcmagos és a big.LITTLE architektúrát használja, de csak Cortex-A53 feldolgozókkal, amelyek 1 és 1,5 GHz-es órajelen üzemelnek majd. A rendszermemória 2 GB-osra lett szabva, ami még mindig egészen sok applikáció egyidejű futtatására lesz elegendő. A tárhely továbbra is 32 GB-os, és nem kell letenni a bővítési lehetőségről sem. Van a fedélzetén 4G LTE hálózati modem, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1 modul és GLONASS műholdakat támogató A-GPS vevő is. Ez is két SIM egyidejű használatát támogatja, ami további pozitívum a neve mellett. Mivel a Vibe P1 egy hatalmas telepre lett bízva, nem meglepő, hogy a legvaskosabb pontján csaknem egy centis (9,9 mm).

Lenovo Vibe P1m

Végül lássuk a P1m-et, ami a most bemutatott Vibe modellek között a legszerényebb képességek birtokában lesz. A 141 x 71,8 x 9,3 milliméteres vonalakkal határolt szerkezet 148 grammot nyom, szóval annak ellenére, hogy kompakt, viszonylag nagy a tömege, és erre az alábbiakban meg is kapjuk a magyarázatot. Az 5 hüvelykes kijelzővel ellátott mobil képfelbontása 1280 x 720 képpontos, ami 294 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. A panel IPS technológiát használ, ezáltal széles betekintési szögek és jó fényerő jellemezheti majd. A bekapcsolást követően a Vibe felhasználói felületbe csomagolt Android 5.1 teszi ezen is az üdvözletét, ami sok-sok előre telepített applikációval, tartalommal és szolgáltatással várja az érdeklődőket. A kamerák terén visszafogottabb, mint a fenti társai. Itt ugyan még mindig egy 5 megapixeles egység tekint előre, viszont a hátoldalán már csak egy mezei 8 MPixeles megoldás képviselteti magát. Szerencsére a segédfényről nem kell lemondani, szóval este vagy egy sötét szobában is használható marad.

A színfalak mögött egy MediaTek MT6735P teljesít szolgálatot. Ez a SoC is 64 bites, de már csak rendkívül visszafogott, 1 GHz-es Cortex-A53 magok négyese tevékenykedik benne. Az IGP ebben egy Mali-T720-as MP2 elrendezésben. A rendszer számára 2 GB-nyi memória áll rendelkezésre, a háttértár pedig 16 GB-os kapacitással szolgál a jövendőbeli vásárlók számára. Ez utóbbi bővíthető microSD kártyával, szóval nem kell kétségbeesni, ha szűkösre fordulna a helyzet. A Vibe P1m 4G LTE hálózati modemmel felvértezve érkezik, mellyel akár 150 Mbps-os letöltési sebesség is elérhető. Ezen felül a kapcsolati lehetőségek listáján van még 802.11 a/b/g/n WLAN, Bluetooth 4.1 modul és A-GPS vevő is GNSS kiegészítéssel. Mint a társai, ez a mobiltelefon is két SIM kezelésére lett felkészítve. Ez a modell is hatalmas telep támogatását élvezi, egészen pontosan egy 4000 mAh-s kapacitású akkumulátor szolgálja ki az energiaszükségleteit, melynek köszönhetően kiváló lesz az üzemideje. Érdekesség, hogy ez kapott egy nanobevonatot is, amely cseppállóvá teszi.

A Lenovo Vibe S1 csak novemberben kerül majd a boltok polcaira, és mindenhol elérhető lesz, ahol Lenovo okostelefonok hivatalosan forgalomban vannak. Az ajánlott fogyasztói ára 300 dollárban lett meghatározva. A Vibe P1 és a P1m érkezésének időpontja egyelőre nem ismert, és az árai is csak a P1m-nek került szóba, ezért 160 dollárt fog elkérni a Lenovo.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward