Megérkezett a legolcsóbb iPod Touch

Az Apple leleplezte a 16 GB-os Touch-t, mely a nagytestvéreknél viszafogottabb megjelenést és specifikációt kapott, amit az ára is tükrözni fog. 

Megérkezett a legolcsóbb iPod Touch

Az iPod Touch az Apple termékpalettáján hosszú évek óta nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen a zenelejátszókat éppen annyira a saját arcára formázta a vállalat, mint az okostelefonokat az iPhone-nal. Az érintőkijelzős iPod már az ötödik generációnál jár, ezt a gyártó a legfrissebb okostelefonjával karöltve, tavaly ősszel mutatta be.

Az új iPod Touch október óta kapható kereskedelmi forgalomban, de eddig eléggé drága volt a széria legkisebb képviselője is, mivel csak 32 és 64 GB tárhellyel lehetett hazavinni. Mostantól az Apple Store kínálatában egy jóval olcsóbb kivitelt is megpillanthatunk, aminek viszont a háttértár kapacitása mellett más áldozatokat is hoznia kellett, hogy a költségeket még lentebb tudják faragni.

Az új készülék több dologban is változott az eredetileg leleplezett gépezethez képest. Az előlap immáron nem fehérben pompázik, hanem visszatértek a feketéhez, és a sokszínű hátlapválasztéknak is bottal üthetjük a nyomát, ez a változat már csak szürke borítással vihető haza. A kicsomagolást követően az első, ami feltűnhet, hogy a doboz tartalma nem teljesen úgy fest, mint az eredetileg kínált termékek esetében. Itt le kell mondani az iPod Touch Loop névre keresztelt csuklópántról, amely a biztonságosabb fogást garantálja a nagytesóknál. Ám sajnos van ennél fájóbb hiányosság is, ami nem más, mint a hátlapon elhelyezett, 5 megapixeles, iSight kamera. A 16 GB-os iPod Touch hátoldalának bal felső sarkát éppen olyan sivár alumínium felület borítja, mint minden más pontját.

Más területeken ugyanazt tudja az iPod Touch 16 GB is, mint a 32 és 64 GB-os változat. Az Apple ehhez is az új, EarPods néven ismertté váló fülhallgatóját mellékeli, és a masina méretei is alig változtak. A kamera hiánya mindössze 2 gramm "megkönnyebbülést" jelent. A kijelző 4 hüvelykes, IPS technológiával operál és 1136 x 640 képpontos a felbontása, ami 326 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. A lejátszó teljesítményét az Apple A5 processzor garantálja, a rendszermemória pedig 512 MB-nyi, ami a friss iOS 6.1 futtatásához éppen elegendő. Az operációs rendszer valószínűleg még frissülni is fog, ha minden igaz, a WWDC után már az iOS 7 megjelenésére is számítani lehet. A Touch 16 GB 40 órányi zenehallgatásra nyújt lehetőséget, videózni pedig 8 órán át lehet rajta megszakítások nélkül egy töltéssel. Külön érdekesség itt a gyorstöltés funkció, ezzel 2 óra alatt 80 százalékra tölthetjük a kütyüt, míg a teljes újratöltési idő 4 óra lenne.

A kapcsolati képességei között a 2,4 és 5 GHz-es tartományokban is jól működő 802.11 b/g/n WLAN mellett Bluetooth 4.0 modult, lokációs szolgáltatást és Nike+ támogatást is felfedezhetünk. Az 1,2 MPixeles előlapi kamera és a Wi-Fi kombinációja pedig alkalmassá teszi a FaceTime HD csevegések folytatására az újdonságot. A legszűkösebb tárhelyű Touch-ért cserébe az Apple 229 dollárt kér el, ami 70 dollárral alacsonyabb összeg, mint a 32 GB-os kiadás ajánlott fogyasztói ára. Azt mindenki döntse el magában, hogy a kispórolt kamera és a tartozékok, valamint a szélesebb színválaszték megéri-e a felárat – az kétségtelen, hogy sok áldozatot kell hozni azért a 70 dollártért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward