Megérkezett a Gigabyte legújabb gamer egere

Az Xtreme Gaming sorozatot erősítő XM300-as modell 6400 DPI-s optikai szenzorral, RGB ledes világítással és cserélhető teflon talpakkal próbál hódítani.

Megérkezett a Gigabyte legújabb gamer egere

A Gigabyte Xtreme Gaming sorozata ismét új taggal bővült: ezúttal egy egérről hullott le a lepel, amely az XM300-as típusjelzést viseli, és adatlapja alapján igazán ígéretesnek tűnik.

A jobbkezeseket célzó gamer egér elegáns, letisztult formavilággal bír, kényelmes használatáról pedig gumibetétek gondoskodnak, amelyek a kellően stabil fogást is elősegítik. Az igényes újdonság háza egy 6400 DPI-s optikai szenzort rejt, amelynek érzékenysége 50 DPI-s lépésközzel módosítható, így minden játékstílushoz hozzá lehet igazítani, természetesen akár játék közben is. A Pixart 3988-as érzékelő gyárilag 800, 1600, 2400 vagy 3200 DPI-s érzékenységgel működhet, de ezeket az értékeket a mellékelt szoftver segítségével könnyedén felülbírálhatjuk. A szenzor egyébként másodpercenként 12500 képkocka feldolgozására képes, mozgáskövetési képességére pedig jellemző, hogy másodpercenként akár 5080 milliméternyi mozgást és 50G-s gyorsulást is fel tud dolgozni.

A jobb és bal egérgombok alá rendkívül jó minőségű, OMRON gyártmányú mikrokapcsolókat helyeztek, így a gombnyomások rettentően gyorsak lehetnek, de ezzel együtt a hosszú, 20 millió lenyomás feletti élettartam is biztosított. Az egér gombjaihoz természetesen makrók is rendelhetőek, ehhez csak az Xtreme Macro Engine nevű szoftvert kell letölteni. Az elkészített makrók az egér fedélzeti memóriájába menthetőek, sőt, a ledes háttérvilágítás üzemi paraméterei is eltárolhatóak. Az RGB LED alapú háttérvilágítás 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes, természetesen módosítható fényerősség mellett. A világítás lehet folyamatos, pulzáló vagy éppen ciklikus.

Az XM300-as egér 130 milliméter hosszú, 60 milliméter széles és 43 milliméter magas, tömege pedig 101 gramm környékén helyezkedik el. A termék 1,8 méteres fekete PVC kábel segítségével kapcsolódik az adott konfigurációhoz, méghozzá aranyozott USB 2.0-s csatlakozón keresztül. A termék strapabíró teflon talpakon siklik, ám akkor sincs baj, ha ezek az intenzív használattól elkopnak, hisz a csomag két pár extra teflontalp-szettet is tartalmaz.

A Gigabyte Xtreme Gaming XM300-as egere hamarosan kapható lesz kereskedelmi forgalomban. A termék várható listaára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward