Megérkezett a GeForce GTX 570M és 580M

Megérkezett a GeForce GTX 570M és 580M

Az Nvidia ma bejelentette a világ leggyorsabb mobil videokártyáját, a GeForce GTX 580M modellt, ami elsőként az Alienware M18x típusjelzéssel ellátott noteszgépében kapott helyet. A friss videó vezérlő hamarosan az Alienware M17x noteszgépben is feltűnhet, ahol az Nvidia Optimus technológiájával karöltve fog üzemelni. A GeForce GTX 580M mellett egy másik újdonság is bemutatkozott, ami nem más, mint a GeForce GTX 570M.

GeForce GTX 580M, az Nvidia legújabb mobil zászlóshajója

Az új mobil videokártya összesen 384 CUDA magal gazdálkodhat, a GPU és a GDDR5-ös típusú fedélzeti memória között pedig 256-bites adatsín húzódik. A DirectX 11, OpenGL 4.1, CUDA, PhysX, 3DVision és kétutas SLI támogatással is rendelkező újdonság GPU-ja 620 MHz-es magórajelen ketyeg, a CUDA magok órajele pedig 1240 MHz-es értéket képvisel. A  memória chipek esetében a gyártó hivatalos weboldala szerint 3000 MHz-es órajelet alkalmaznak, így az elérhető memória sávszélesség értéke  96 GB/s. Ezen a terméken fedélzeti memóriából maximum 2 GB-nyi kaphat helyet.

A PCI Express 2.0-s csatolófelületet használó videokártya - ahogy az a fentiekből már kiderült - Optimus támogatással is bír, azaz a rendszer a pillanatnyi terheléstől függően támaszkodhat a processzorba integrált GPU-ra, vagy a videokártyára, ami energiatakarékos működést eredményez. Az újdonság a gyártó 3DTV Play szoftverét is támogatja, így 3D támogatással ellátott televízión könnyedén nézhetünk az adott noteszgép segítségével 3D-s tartalmakat, persze ehhez még az adott televízióhoz illő 3D-s szemüvegek is kellenek.

Befutott a GeForce GTX 570M is

A GeForce GTX 580M mellett a GeForce GTX 570M is bemutatkozott. Ez a mobil videokártya már csak 336 CUDA maggal gazdálkodhat és a GPU, illetve a memóriachipek között húzódó memóriainterfész már csak 192-bit széles. A CUDA magok 1150 MHz-en, a GPU pedig 575 MHz-en ketyeg. A GDDR5-ös fedélzeti memória esetében szintén 3000 MHz-es órajelet alkalmazott a gyártó, de a 192-bites adatsín miatt itt már nem 96 GB/s-os, hanem csak 72 GB/s-os memória sávszélesség áll rendelkezésre. Fedélzeti memóriából a gyártó partnerei 1,5 GB-nyit, vagy 3 GB-nyit pakolhatnak majd a mobil videokártyára. Egyéb tulajdonságok tekintetében a GeForce GTX 570M megegyezik az abszolút csúcsot képviselő társával. A GeForce GTX 570M opcionálisan már elérhető az MSI GT780R noteszgépénél.

Az újdonságok digitális videó kimenetein (DVI, HDMI 1.4a, DisplayPort) maximum 2560 x 1600 pixeles felbontás alkalmazására van lehetőség, míg a D-Sub csatlakozó 2048 x 1536 pixeles felbontással áll a külső kijelzők rendelkezésére. A friss termékekhez Verde sorozatú notebook driverek járnak majd.

Az új videokártyák hamarosan feltűnhetnek a játékosoknak szánt noteszgépekben. Aki további információra is kíváncsi a friss termékekkel kapcsolatban, használja az alábbi hivatkozásokat.

[list type="unordered"]

[*]GeForce GTX 580M

[*]GeForce GTX 570M

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward