Megérkezett a Galaxy Win Pro

A Samsung ezúttal a középkategóriát bővítette egy új modellel, ami nagy képátlóval örvendezteteti meg a vásárlókat.

Megérkezett a Galaxy Win Pro

A Galaxy család egy újabb taggal bővült. A Samsung ezúttal egy átlagosnak nevezhető, középkategóriás megoldással állt a nagyközönség elé. A Galaxy Win Pro a Galaxy Win utódjaként lépett a színre, tehát felmenőkkel is rendelkezik az újdonság. A Win bemutatása óta eltelt időszakban a készülék látszólag nem sokat fejlődött, de van még némi remény, mert néhány paramétere egyelőre nem ismert.

A Win Pro-ról első ránézésre is lerí, hogy egy Samsung modellel van dolgunk. A készülék pontról pontra követi azokat a jellemvonásokat, amelyekkel a legtöbb gép rendelkezik a cégnél a Galaxy S III megjelenése óta. A masina feketében és fehérben fog pompázni. Az okostelefon előlapját egy 4,5 hüvelykes megjelenítő tölt ki, mely qHD felbontással rendelkezik. Láttunk már ennél meggyőzőbb konfigurációt is, de a 960 x 540 képpont nem okoz pixeles eredményt ekkora méretben, így nincs ezzel különösebb gond. Két kamera került a gépezet fedélzetére. A főkamera mindössze 5 megapixeles fényképek készítésére képes, ám ha videózásra kerül a sor, akkor mindenért kárpótol minket, hiszen Full HD-s felvételek hozhatóak vele létre. A munkáját egy LED villanó is segíteni fogja, nem sok panaszunk lehet rá. Az előlapi kamera ezzel szemben legfeljebb VGA minőséget produkál, amelynél már szívesen látnánk jobbat – persze itt csak a videócsevegéseink bonyolítása a cél, így keserű szájízzel ugyan, de ebbe is bele lehet nyugodni.

A motortérbe tekintve sajnos még egy kicsit homályos összkép fogad minket. A Galaxy Win Pro lelke egy 1,2 GHz-es órajelen dolgozó, négymagos lapka, amiről több nem is derült ki. Akik ismerik az elődjét, joggal asszociálhatnak a Cortex-A5 magos MSM8625Q-ra, abban ugyanis ez a Qualcomm SoC volt, ám itt minden jel arra utal, hogy valamilyen erősebb chip került elő. Vélhetően Cortex-A7, talán Cortex-A9 magokkal lesz dolgunk az 1080p támogatást látva, és a gyorsabb HSDPA modem is frissebb lapkára enged következtetni. A rendszermemória 1,5 GB-os, míg a tárhelyet egy kicsit szűkösre, 8 GB-osra szabták a fejlesztés során. Természetesen a microSD kártyahely elengedhetetlen rész, így némi plusz helyről magunk is gondoskodhatunk, ha szűkösre fordulna a helyzet. A készülék kapcsolati képességeinek górcső alá vétele előtt említést érdemel, hogy a tervek szerint lesz belőle dupla SIM befogadására alkalmas variáns is. Az eszközben a 21,1 Mbps-os letöltési sebességgel operáló 3G HDSPA+ modem mellett van 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel és DLNA-val, Bluetooth 4.0 modul és GPS vevő is (GLONASS támogatással).

Az operációs rendszerre – akárcsak az összes Samsung esetében – nehéz lesz ráismerni, hiszen rengeteg extrával és átalakított felhasználói felülettel kerülünk szembe a használatba vételekor. Az alapot az Android 4.2.2 adja, ami a középső Jelly Bean variáns. Érdekes, hogy mostanában a Galaxy Gear okosóra miatt a vállalat már kiemelten kezelte az Android 4.3-at, de most mégis le kell erről mondanunk. Valószínűleg azon vásárlókra már nem tekintenek potenciális vevőként, akik a középkategóriában nézelődnek, ami azért szomorú. Idővel persze ez is frissülhet, erről azonban egyelőre nem esett szó. A Win Pro 132,7 x 66,5 x 9,7 milliméteres térfogatú házban kapott helyet, a súlya pedig 139 gramm lett. Az üzemidejét illetően nem kaptunk pontosabb tájékoztatást, de a 2100 mAh-s kapacitású akkumulátortól az átlagos teljesítmény nyugodtan elvárható. Ha a benne foglalt SoC Cortex-A7 alapokon van, akkor még egy kicsit jobb is lehet a helyzet.

A Samsung Galaxy Win Pro Kínában bukkant fel először, de várhatóan globálisan fogják áruba bocsátani az újdonságot. Sajnos az ajánlott fogyasztói ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward