Megérkezett a friss Intel HD Graphics driver

Elérhetővé vált a legfrissebb WHQL sorozatú Intel HD Graphics driver, amely a 15.31.17.3257 verziószámot viseli.

Megérkezett a friss Intel HD Graphics driver

Az új driver 32 és 64-bites Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekhez készült, IGP támogatás tekintetében pedig csak az Ivy Bridge és Haswell sorozatú termékekhez passzol. Utóbbi annyit jelent, hogy a driver csak az alábbi integrált grafikus vezérlőkhöz használható:

Az új driver több hibajavítással is rendelkezik, így érdemes telepíteni, ha Ivy Bridge vagy Haswell alapú asztali, illetve mobil konfigurációval rendelkezünk. Utóbbiaknál telepítéssel kapcsolatos probléma esetén érdemes ellátogatni az adott konfiguráció gyártó hivatalos weboldalára, ahonnan beszerezhető a legfrissebb Intel HD Graphics driver - sok egyéb driverrel együtt.

A hibajavításoknak köszönhetően a HDMI kijelzők esetében többé nincs probléma abból, ha az adott monitort a videokártya HDMI portjáról lecsatlakoztatva az IGP HDMI portjára kapcsoljuk. A Windows bootolásakor jelentkező kurzorproblémáktól is búcsút vehetünk, valamint az érintőkijelzős noteszgépek érintésre történő felbontás-váltása is villanás nélkül történik. Ezentúl a Sisoft Sandra 2013-as kiadásának kritografikus tesztje is hiba nélkül fut le Windows 7 alatt, nem úgy, mint eddig. Az új driverrel a 4k x 2k felbontású kijelzők kezelése is javult, valamint a Windows 8 alatt jelentkező audió támogatással kapcsolatos hibák nagy részét is kigyomlálták. Ezentúl Windows 8 alatt a Daisy Chain-be kapcsolt DisplayPort 1.2-es monitorok esetében sem fordulhat már elő, hogy a harmadik kijelzőnél nem érhető el a 2560 x 1080 pixeles felbontás - ez a probléma persze csak a Haswell alapú konfigurációkat érintette, azokat is csak Windows 8 alatt. Windows 7 és Windows 8 alatt mostantól a Daisy Chain-be kapcsolt második és harmadik monitor érzékelése is hibamentesen történik. Windows 8 alatt a kijelző-klónozás hibáját is javították. Jó hír, hogy Windows 8 alkalmazása mellett kamera szoftver használatakor ezentúl nem kell kijelző-vibrálástól tartani.

A fentieken felül a Resident Evil 5 Benchmark DirectX 10-es változatánál tapasztalható képhiba is a múlté, csak úgy, mint az Unigine Heaven Benchmark 4.0 Basic kiadásánál, illetve a Battlefield 3 és BioShock alatt jelentkező képhibák.

Az új driver telepítése után több alkalmazás esetében is be kell szerezni a legfrissebb változatot, ha még nem tettük volna meg. Ezek az alábbiak:

[list type="unordered"]

[*]3DMark11: 1.0.3-as vagy frissebb kiadás

[*]Batman Arkham City: legfrissebb patch

[*]Mafia 2: legfrissebb patch

[*]Company of Heroes: 2.101-es változat szükséges és frissíteni kell az Opposing Fronts-ot 2.500-as vagy a Tales of Valor-t 2.601-es verzióra

[*]HomeFront: 1.0.5-ös vagy frissebb kiadás

[*]Unigine Heaven: 2.5-ös vagy frissebb kiadás

[*]Battlefield 3: legfrissebb patch

[/list]

Az új driver teljes körű támogatás nyújt a Dota 2-höz, a Grid 2-höz, a Lost Planet 3-hoz, a Metro: Last Light-hoz, a NASCAR: The Game 2013-hoz és a Total War: Rome II-höz is.

Az Intel Iris és HD Graphics driver mellett az Intel Display Audio driver, a Media SDK futtatókörnyezet, az OpenCL driver és a grafikus vezérlőpult (Graphics Control Panel) egyaránt a kínálat részét képezi. Az új kiadás 32-bites változatát innen, a 64-bites verziót pedig innen lehet beszerezni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward