Megérkezett a Flash Player 10.3, Androidra is

Az Adobe szoftvermérnökei elkészültek a Flash Player legfrissebb kiadásával, amely immáron a 10.3-as verziószámot viseli. Az új szoftver szokás szerint nem csak a különböző Windows kiadásokhoz, hanem Mac OS-r és Linuxra is elérhető, sőt, még Android mobil operációs rendszerhez is letölthető. Utóbbi esetben Android 3.1-es támogatás is él.

Megérkezett a Flash Player 10.3, Androidra is

Az Adobe szoftvermérnökei elkészültek a Flash Player legfrissebb kiadásával, amely immáron a 10.3-as verziószámot viseli. Az új szoftver szokás szerint nem csak a különböző Windows kiadásokhoz, hanem Mac OS-re és Linuxra is elérhető, sőt, még Android mobil operációs rendszerhez is letölthető. Utóbbi esetben Android 3.1-es támogatás is él.

A Flash Player 10.3 megjelenésével nem kevesebb, mint tizenegy biztonsági résre került tapasz, de ezzel együtt néhány újítást is felvonultat a szoftver, amelyek között javításokat is találunk. Az újítások és a javítások az alábbi kis felsorolásban találhatóak.

[list type="unordered"]

[*]Media Measurement: Az Adobe SiteCatalyst és a Flash Player 10.3 használatával a fejlesztők könnyedén végrehajthatnak videó analizálást a különböző weboldalakon, ehhez az említett szoftvereken kívül csak kétsornyi kód alkalmazására van szükség. Az analízis keretén belül számos fontos statisztikai adat válik elérhetővé, amelyek segítik a fejlesztők munkáját. A lehetőség csak asztali Flash Player esetében él.

[/list]

[list type="unordered"]

[*]Acoustic Echo Cancellation: A szintén csak asztali konfigurációknál, illetve noteszgépeknél elérhető funkció segít az akusztikus visszhang kiszűrésében, ezzel együtt segít a mikrofon jelszint hatékony beállításában és a jelszintkülönbségek kompenzációjában is, valamint kínál hangaktivitás-felismerést is. A funkció összességében megkönnyíti a fejlesztők munkáját, hogy a felhasználók számára jobb minőségű valós idejű online kommunikációs lehetőséget kínáljanak. Ezek a funkciók főleg akkor jönnek jól, ha headset nélkül folytatunk valós idejű online kommunikációt.

 

[*]Natív vezérlőpult: A funkció segítségével - ami szintén csak asztali Flash Player esetében érhető el - a felhasználók úgy menedzselhetik a Flash Player biztonsággal, adattárolással és egyebekkel kapcsolatos beállításait, hogy operációs rendszerük vezérlőpultjába, vagy Mac OS esetén a System Preferences menübe lépnek be.

[/list]

Galéria megnyitása
Az asztali változatok, azaz a Windows, Mac OS és Linux kiadások a felsoroltak mellett jobb együttműködést kínálnak a Mozilla Firefox 4, Microsoft Internet Explorer 8 vagy újabb, Chrome 11 és az Apple Safari webböngészővel annak érdekében, hogy a helyi tárolóval (Local Storage) kapcsolatos beállításokat a webböngészőn belül, az adatvédelmi beállításoknál is el lehessen érni. Ezzel a módszerrel a helyben tárolt adatok törlése egyszerűbbé válik. A Flash Player 10.3 asztali változata a felsoroltakon kívül már csak egyetlen egy újítást kínál: mostantól automatikusan értesítést kapnak a Mac OS felhasználók is, ha új Flash Player jelenik meg.

Természetesen az asztali rendszerek mellett a mobil rendszerek esetében is érkezett néhány újítás. Az Androidra írt Flash Player 10.3 már alkalmazza a NEON optimalizációkat az OMAP4 alapú készülékeknél. A szoftver ezzel együtt a Samsung Galaxs S-nél tapasztalt hibát is javítja, így a 720p-s vagy alacsonyabb felbontású H.264-es videók mostantól gond nélkül megjelennek. Ezentúl a HTC EVO tulajdonosoknak sem kell szenvedniük a rendszerösszeomlástól, ami korábban néha-néha előfordult. A Motorola tulajdonosok számára is van jó hírünk: mostantól megszűnik az a hiba, ami főként egy óránál hosszabb filmek esetén jelentkezett, nevezetesen az, hogy a rendszer egy bizonyos idő után nem rendereli tovább a képkockákat.

Az Adobe Flash Player 10.3 legfrissebb kiadását innen lehet letölteni. Aki a javítások teljes listájára is kíváncsi, látogasson el ide.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap