Megérkezett a Firefox OS 1.1

A Mozilla operációs rendszerének tudástára a frissítést követően sok hasznos újdonsággal fog bővülni és gyorsulás is várható.

Megérkezett a Firefox OS 1.1

A Mozilla nem titkolt célja, hogy az egyik legnépszerűbb árszegmensben komoly részesedést vívjon ki magának a Google Androidja és a Microsoft Windows Phone-ja mellett. Az olcsó, javarészt 30 ezer forint környékén, vagy még az alatt induló okostelefonoknak viszont csak akkor van reális esélye a sikerre, hogyha a szoftveres oldalt a lehető legjobban szintre hozzák.

Az első teszteket követően azonban a szakmabeliek nem tudtak túl jó véleményt formálni a Firefox OS-sel kapcsolatosan. Azon túlmenően, hogy egy sor kényelmi funkció egyáltalán nincs meg benne jelenleg, tehát nagyon fapados, még a teljesítménye is kifogásolható a masináknak. Az újdonságok nagyon gyenge hardverrel vannak ellátva, de a Mozilla bizakodott, így nekünk sem volt más választásunk, ameddig nem futottak be az első felhasználói tapasztalatok. Ezek pedig nem éppen pozitív hangvételűek voltak összességében. Most viszont ismételten megkísérelhetik a nyeregbe kerülést, hiszen egy jelentős frissítés van közelgőben.

A Firefox OS még az életének kezdeti szakaszában tart, így azon sem kell különösebben meglepődni, hogy az első nagyobb verzióugrással sok új képesség is érkezik. Az újdonságok között nagyon hasznos és időszerű dolgokkal futhatunk össze, amit eddig hiányoltak a felhasználók, és komoly gyorsulást is kilátásba helyeztek a mérnökök. Nézzük is sorban, hogy mik a legfontosabbak, amivel gazdagodhatnak a Firefox OS 1.1 telepítését követően azok a vásárlók és fejlesztők, akik bizalmat szavaztak a konstrukciónak:

[list type="unordered"]

[/list]

A Mozilla által közölt információk szerint a Firefox OS ezen kiadása hamarosan elérhetővé fog válni a jelenlegi felhasználóknak és persze ezzel együtt a fejlesztőknek is. Sajnos pontosabb megjelenési dátumot nem kaptunk, és az sem ismert, hogy milyen módon fog befutni ez a frissítés. Tehát nem tudni, hogy a Mozilla központilag végzi el a szükséges lépéseket, vagy minden a gyártókra lesz bízva.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward