Megérkezett a Firefox 11 végleges kiadása

A Mozilla szoftvermérnökei elkészültek a Firefox legfrissebb kiadásával, amely immár a 11-es verziószámnál jár. Pici kavarodást okozott a napokban, hogy a vállalat FTP szerverén feltűntek a Firefox 11 különböző kiadásai, amelyről egy ideig mindenki azt hitte, hogy azok a végleges változatok, de aztán kiderült, hogy a végleges kiadásra még egy picit várni kell – egészen tegnapig.

Megérkezett a Firefox 11 végleges kiadása

A Mozilla szoftvermérnökei elkészültek a Firefox legfrissebb kiadásával, amely immár a 11-es verziószámnál jár. Pici kavarodást okozott a napokban, hogy a vállalat FTP szerverén feltűntek a Firefox 11 különböző kiadásai, amelyről egy ideig mindenki azt hitte, hogy azok a végleges változatok, de aztán kiderült, hogy a végleges kiadásra még egy picit várni kellett – egészen tegnapig.

Ma tehát aki letölti a Firefox 11 különböző változatait, az már biztos, hogy a szoftver  végleges kiadását próbálja ki. A webböngésző legfrissebb kiadása valamivel több, mint két hónappal a Firefox 10 megjelenése után vált elérhetővé, miután a Firefox 10 kapott még két biztonsági frissítést a 10.01-es és 10.0.2-es kiadások személyében.

A legfrissebb Firefox webböngésző néhány új tulajdonsággal és némi teljesítménynövekedéssel érkezik. A Firefox 11 támogatja az SPDY protokollt, így a különböző weblapok SPDY alkalmazásával töltődhetnek be SSL-en keresztül, ami nem csak érezhetően jobb sebességet, de nagyobb biztonságot is eredményez. A Firefox könyvjelzők és beállítások szinkronizálására használható migrációs asszisztense mostantól a Google Chrome-ot is támogatja, így a Chrome felhasználók könnyedén térhetnek át Chrome-ról Firefox-ra. A Firefox Sync újításként mostantól a bővítmények szinkronizálását is lehetővé teszi. A változások teljes listájáról itt találnak információt az érdeklődők.

A szoftvermérnökök ezzel együtt a fejlesztőkre is gondoltak, akik a Firefox 11-et még több szolgáltatást kínáló fejlesztőeszközökkel látták el. A Firefox 11-ből természetesen Android-os kiadás is készül, amely Adobe Flash pluginnel érkezik. Ez utóbbi az Android 2.3-as, illetve az ennél frissebb mobil operációs rendszerekre telepíthető.

A Firefox 11 innen tölthető le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward