Megérkezett a Catalyst 11.7 és a 11.8 Preview

Megérkezett a Catalyst 11.7 és a 11.8 Preview

Az AMD végre elérhetővé tette a júliusi Catalyst szoftvercsomagot, ami a Radeon HD 2000-es sorozatú videokártyákig visszamenőleg minden asztali AMD Radeon HD sorozatú videokártyához használható, sőt, még a Radeon HD 3000-es és Radeon HD 4000-es integrált videó vezérlőt használó lapkakészletekhez is passzol.

Nézzük, hogy mit nyújt az új, WHQL minősítéssel is ellátott Catalyst 11.7. Teljesítménynövekedésre egyáltalán nem számíthatunk a szoftverrel kapcsolatban, viszont hibajavításokból már annál többet kapunk. A néhány gépnél előforduló kurzorhiba Windows 7 alatt már a múlté, ahogy az is, hogy voltak gépek, ahol HDMI vagy DisplayPort használata esetén hajlamos volt lefagyni a gép. A szoftvermérnökök a PowerDVD 10-zel és a WinDVD-vel kapcsolatos hibákat is javították: utóbbinál a 10-es kiadás esetében mostantól hibátlanul működik majd az AMD Steady Videó szolgáltatása, amely egyébként több alkalmazás esetén sem akart normálisan üzemelni - például 720p-s DiVX videók esetében a Windows Media Player-ben és a Windows Media Center-ben. Természetesen utóbbi hibákat is javították A felsoroltakon kívül a többi alkalmazásban jelentkező, videó lejátszással kapcsolatos hibákat is felszámolták.

A Catalyst 11.7 ezúttal is elérhető Windows XP, Windows Vista, valamint Windows 7 operációs rendszerekhez, legyen szó 32-bites, vagy akár 64-bites kiadásról. A megfelelő kiadás letöltéséhez az ide kell ellátogatni. Aki a szoftvercsomag által javított összes hibára kíváncsi, látogasson el ide.

Catalyst 11.8 Preview

Az AMD ezzel egy időben elérhetővé tette  Catalyst 11.8-as driverének bemutató változatát, amelyet jelenleg csak és kizárólag 64-bites Windows 7 operációs rendszerre lehet telepíteni.

A Catalyst 11.8 legfontosabb újítása, hogy a HD3D technológia ezentúl DisplayPort csatlakozón keresztül kapcsolódó 3D ready monitoroknál is elérhető. Ebbe a csoportba, azaz a támogatott DisplayPortos 3D-s monitorok közé tartoznak például a Samsung 750-es és 950-es sorozatú monitorai is. A Catalyst 11.7 a hibajavításokra helyezte a legfőbb hangsúlyt, de a Catalayst 11.8 esetében már számíthatunk majd némi teljesítménynövekedésre is. Ezek dióhéjban az alábbiak:

[list type="unordered"]

[*]Crysis 2 DirectX 11 - akár 10%-os gyorsulás a Radeon HD 5000-es és Radeon HD 6000-es sorozat tagjainál, bekapcsolt és kikapcsolt élsimítás mellett egyaránt.

[*]Fear 3 DirectX 11 - akár 8%-os gyorsulás bekapcsolt élsimítás mellett a Radeon HD 5000-es és Radeon HD 6000-es sorozatú videokártyáknál.

[/list]

A Catalyst 11.8 bemutató változata - saját felelősségre - bárki számára elérhető. A szoftvert - ami egyelőre csak 64-bites Windows 7 operációs rendszerekhez érhető el - innen lehet letölteni

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward