Megérkezett a 4 GB-os iPod Shuffle

Az Apple iPod Shuffle családja rendkívül nagy népszerűségnek örvend, legutóbb tavaly szeptember folyamán érkeztek új tagok a sorozatba. Most a gyártó ismét frissítést eszközölt Shuffle-fronton: megérkezett a legújabb, immáron 4 GB-nyi adattároló kapacitást kínáló verzió, amely dizájnos alumínium házzal és az AA elemeknél kisebb méretekkel rendelkezik. A terméken most is jelen van a csíptető, amelynek segítségével könnyedén viselhetjük a lejátszót akár sportolás vagy közlekedés közben is.

Megérkezett a 4 GB-os iPod Shuffle

Az Apple iPod Shuffle családja rendkívül nagy népszerűségnek örvend, legutóbb tavaly szeptember folyamán érkeztek új tagok a sorozatba. Most a gyártó ismét frissítést eszközölt Shuffle-fronton: megérkezett a legújabb, immáron 4 GB-nyi adattároló kapacitást kínáló verzió, amely dizájnos alumínium házzal és az AA elemeknél is kisebb méretekkel rendelkezik. A terméken most is jelen van a csíptető, amelynek segítségével könnyedén viselhetjük a lejátszót akár sportolás vagy közlekedés közben is.

A kis lejátszó a népszerű shuffle szolgáltatással üzemel, amely lehetővé teszi, hogy a szerkezet a rámásolt zenéket véletlenszerű sorrendben játssza le. A 4 GB-os eszközre nagyjából 1000 darab track fér el (128 Kbps-os AAC formátumban), a lejátszást vezérlő gombok a hozzá mellékelt fülhallgatón foglalnak helyet. Érdekes újítás, hogy a termék VoiceOver Speech szolgáltatással is bővült (QuickTime demo ITT), ami annyit tesz, hogy több nyelven képes elmondani, hogy pontosan melyik előadó, melyik számát hallgatjuk most éppen (összesen 14 nyelv, magyar nincs). Ez azért hasznos, mert a véletlenszerű lejátszás alkalmával sokszor nem biztos, hogy tudjuk, éppen melyik szám szól, főleg, ha új albumról van szó. A VoiceOver Speech technológia segítségével státusz információkat is lekérdezhetünk egy gombnyomással, például tájékozódhatunk róla, hogy az akkumulátoridő éppen hogy áll, azaz meddig bírja még a készülék a zenelejátszást.

A termék egyébként a gyártó állítása szerint egyetlen töltéssel akár 10 órán át képes üzemelni, ami bizony nem egy rossz eredmény. A lemerült akkumulátorok a 80%-os töltöttségi szintet kettő, míg a teljes töltöttséget 3 óra alatt érik el. Az Apple az új termék dobozában egyébként a megszokott kiegészítőket helyezi el: a lejátszón kívül egy gombokkal (távirányítóval) ellátott fülhallgatót kapunk, de a kínálatból az USB szinkronkábel és a kezelési útmutató sem hiányzik. Az iPod Shuffle 45,2 mm-es magassággal, 17,5 mm-es szélességgel és 7,8 mm-es vastagsággal bír, a termék mindössze 10,7 grammot nyom a mérlegen.

A harmadik generációs, 4 GB-os adattároló kapacitást kínáló termék 79 dollárba kerül és mostantól már elérhető a gyártó webáruházán keresztül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward