Megérkezett a 3,7 GHz-es Phenom II X4 980 BE

Az AMD Llano és Zambezi processzorainak érkezésére még heteket kell várni, de amíg az említett újdonságok befutnak, természetesen addig sem maradunk friss processzor nélkül, ugyanis az AMD a mai napon hódító útjára indította legfrissebb négymagos központi egységét, amely a Phenom II X4 családban kapott helyet.

Megérkezett a 3,7 GHz-es Phenom II X4 980 BE

Az AMD Llano és Zambezi processzoraira még heteket kell várni, de érkezésükig sem maradunk friss processzor nélkül, ugyanis az AMD a mai napon piacra dobta legfrissebb négymagos központi egységét, amely a Phenom II X4 családban kapott helyet.

A Phenom II X4 980 BE névre keresztelt modell az AMD kínálatában kapható leggyorsabb négymagos processzor. A friss jövevény 45 nm-es csíkszélességgel készül és a négy processzormagot kínáló Deneb lapkára épül. A 3,7 GHz-es órajelen üzemelő processzormagok egyenként 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek, a harmadszintű gyorsítótár mérete pedig 6 MB-os. A processzor tokozásán belül a processzormagok mellett egy kétcsatornás memóriatámogatást kínáló memóriavezérlő is helyet kap, amely DDR3-as és DDR2-es memóriamodulok kezelésére egyaránt alkalmas. Azt, hogy éppen melyik memóriatámogatást aknázhatjuk ki, csak attól függ, hogy milyen foglalatba helyezzük a processzort, Socket AM2+-osba (DDR2), vagy Socket AM3-asba (DDR3).

Mivel BE, azaz Black Edition modellről van szó, egy cseppet sem meglepő, hogy a processzor szorzózár-mentes kivitelben érkezik, ami tuning alkalmával jöhet jól. A leggyorsabb Phenom II X4-es processzor egyébként 125W-os TDP mellett üzemel.

Az AMD újdonsága már elérhető kereskedelmi forgalomban: a Phenom II 980 X4 Black Edition ajánlott végfelhasználói ára 195 dollár. Néhány teszt már készült is róla, ezeket az alábbi hivatkozásokra kattintva érhetik el az érdeklődők.

 

[list type="unordered"]

[*]AnandTech

[*]Hot Hardware

[*]Legit Reviews

[*]The TechReport

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward