Megelőzték az ASUS-t a globális VGA piacon

A vállalat már csak a harmadik helyet tudhatja magáénak a globális videokártya piacon.

Megelőzték az ASUS-t a globális VGA piacon

A DigiTimes legfrissebb beszámolója szerint az ASUS globális videokártya-piaci részesedés tekintetében már csak a dobogó harmadik fokán áll, ugyanis megelőzi őt a Palit Microsystems és a PC Partner is.

Az ASUS egy gyártó-független videokártya készítő vállalat, aki Nvidia és AMD videokártyákat egyaránt kínál a piacon.

[img src="https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hirek/2013/0418/palit.jpg" width="572" alt=""]

Ugyanez a Palit-ról már nem mondható el, ugyanis ez a cég csak és kizárólag Nvidia videokártyákkal képviselteti magát. A Palit papíron szintén gyártó-független, ám az AMD videokártyáinak gyártásával és forgalmazásával felhagyott. A Palit Microsystem a Palit és a Gainward márkanevek mögött áll, amelyek eltérő piaci területeket vesznek célba, de néha-néha ugyanazon a területen is elérhetőek.

PC Partner - Sapphrie

A PC Partner neve alap esetben már sokaknak csenghet ismeretlenül. Ez a vállalat áll a Sapphire márkanév mögött, amely AMD Radeon HD sorozatú videokártyákra koncentrál, plusz a ZOTAC márkanév mögött is, ami már Nvidia videokártyákra fókuszál.

A Palit Microsystems és a PC Partner pozícióját javítja, hogy ezek a cégek nem csak saját márkáiknak, hanem szerződéses kereteken belül egyéb vállalatoknak is gyártanak videokártyákat. Azzal, hogy a globális videokártya piac képzeletbeli dobogójának első fokára a Palit Microsystems, második fokára pedig a PC Partner lépett fel, az ASUS-nak már csak a dobogó harmadik fokán maradt hely. Az MSI és a Gigabyte ezzel egy időben a negyedik és az ötödik pozíciót foglalják el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward