Megelevenítené a lakás falait a Panasonic

Bejelentette a Panasonic, hogy "interaktív falak" és tévék kifejlesztésén dolgozik, életnagyságnál is nagyobb megjelenítést varázsolva az ember otthonába.

Megelevenítené a lakás falait a Panasonic

Bejelentette a Panasonic, hogy "interaktív falak" és tévék kifejlesztésén dolgozik, életnagyságnál is nagyobb megjelenítést varázsolva az ember otthonába.

A falakon megjelenő virtuális környezet interaktivitásáról megfelelő képernyők és kamerák hatékony összehangolásával gondoskodnak; a felhasználók így egy pillanat alatt személyre szabhatják a falak felületét - mondta Toshihiro Sakamoto, a Panasonic AVC Networks elnöke a CES alkalmával.

A bemutatójukon szemléltették is, amint egy ily módon preparált fal arcfelismerő rendszerével automatikusan azonosított egy arra járó embert és nyomban el is indított egy műsort a laposképernyős tévén.

Jelenleg azonban ez még csak egy másodlagos irányvonala cégnek, mivel elsősorban továbbra is a "hagyományosabb" tévék interaktivitásának növelésére összpontosítanak.

Sakamoto említést tett arról is, hogy olyan megállapodásokat kötöttek a Comcast-tal és a YouTube-bal, amely hatékonyabb hozzáférést biztosít majd a felhasználóknak a Webes kábeles multimédia-tartalmakhoz.

A YouTube-szövetség konkréten egykattintásos videóböngészést, keresést és lejátszást tesz majd lehetővé a tévéken keresztül - mondta Steve Chen, a YouTube társalapítója és technológiai vezérigazgatója.

Szövetkezett a Panasonic továbbá a Picasa-val is annak érdekében, hogy ezután az azonos nevű internetes digitális képalkotó oldal tartalmait is megtekinthessük a tévénken.

Sakamoto elmondta még azt is, hogy az internetes multimédia-tartalmakhoz való hozzáférést a cég Viera HD-tévéibe integrált Viera Cast vezeték nélküli hálózati kapcsolat teszi lehetővé.

A Comcast-szövetség gyümölcse pedig a Tru2way technológia, amelynek részét képezi a Comcast kábelszolgáltatásához való hozzáférés is: a felhasználók közvelen hozzáférést nyernek élő- és video-on-demand adásokhoz egyaránt, valamint HD-s sport-tartalmakhoz is. A Tru2way technológiát egyrészt beépítik a Panasonic tévéibe, másrészt kábeldobozokként is elérhetővé teszik - mondta Brian Roberts, a Comcast vezérigazgatója.

Külön erre a célre feljesztették ki közösen az Anyplay P-DVR Model TZ-LC100-as digitális videófelvevőt is, amely az elsők között hozza el a felhasználóknak a Tru2way technológiát. A rendszer egy DVR-t egyesít magában egy hordozható DVD-lejátszóval, és egy kihajtható 8,5 hüvelykes LCD képernyőn jeleníti meg a rögzített filmeket és műsorokat.

Ha pedig egy dokkolóegységre helyezzük a rendszert, úgy DVR-ré válik és akár 60 órányi műsort is képes rögzíteni, amelyet aztán meg is nézhetünk bármikor a Panasonic tévén. Hogy mindez mennyibe kerül majd, arról nem mondtak semmit, de azt elárulták, hogy 2009-től válik majd elérhetővé a termék.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward