Megegyezés: fizet az Intel az AMD-nek

Láthatólag megelégelte az Intel a jogi hercehurcákat - bejelentették ugyanis, hogy peren kívül megegyeztek az AMD-vel és ennek jegyében, a békesség zálogaként nem kevesebb, mint 1,25 milliárd dollárt fizetnek az AMD-nek.

Megegyezés: fizet az Intel az AMD-nek

Láthatólag megelégelte az Intel a jogi hercehurcákat - bejelentették ugyanis, hogy peren kívül megegyeztek az AMD-vel és ennek jegyében, a békesség zálogaként nem kevesebb, mint 1,25 milliárd dollárt fizetnek nekik.

Ezzel tehát elismerték a vétkeiket - vagy legalábbis "mindegy, csak legyen már vége" jelleggel legyintettek a vádakra (melyek szerint törvénytelen üzleti praktikákkal igyekeztek versenyhátrányba hozni az AMD-t, valamint szabadalomlicencelés terén is súlyos szabálytalanságokat követtek el) - és a szavak szintjén kifejezték szándékukat a tisztességes üzleti magatartás iránt a jövőre nézvést. Ami az AMD-t illeti, nekik ennyi elég, ők vissza is vonták a vádjaikat.

Ami azonban a kormányzati szintű vizsgálatokat illeti, azoktól már nem szabadulhat meg ilyen egyszerűen az Intel. Mert bár persze az AMD-nek is jelentős szerepe volt abban, hogy mind az Európai Bizottság, mind pedig New York állam főügyésze komolyan elkezdett az Intel körmére nézni, a már beindult vizsgálatokat (illetve konkrétan a New York-it, mivel az EU-s már jó ideje lezárult) nem fogják lefújni az új megegyezés miatt, így a saját kormánya előtt továbbra is kénytelen lesz úgy védekezni az Intel, ahogy tud.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward