Megduplázta az Nvidia a Tesla V100-as sorozat VRAM-ját

A Tesla V100-as gyorsítókártyák eddig 16 GB-nyi HBM2-es VRAM-ot használtak, ám mostantól mindannyian 32 GB-nyi memóriát kapnak. A 16 GB-os változatok el fognak tűnni

Megduplázta az Nvidia a Tesla V100-as sorozat VRAM-ját

Az Nvidia Quadro családjának leggyorsabb, GV100 alapú tagja tegnap mutatkozott be a GTC 2018 alkalmával, de az újdonság érkezése mellett egyéb fontos dolgok is történtek. Az Nvidia ugyanis bejelentette, megduplázza a Tesla V100-as sorozat fedélzeti memóriáját, így a 16 GB-nyi HBM2-es chip helyét most már 32 GB-nyi lapka veheti át.

Galéria megnyitása

Eleinte a HBM2 lapkák elérhetősége miatt kényszerült a gyártó a 16 GB-nyi VRAM alkalmazására, ugyanis csak 4 GB-os chipek álltak rendelkezésre, amelyekben négy darab 1 GB-os lapka foglalt helyet. Mivel az elmúlt hónapok során mind a Samsung, mind pedig az SK Hynix előrukkolt az új, 8 GB-os chipekkel, amelyekben már 8 darab 1 GB-os lapka található, ráadásul ezek már széles körben elérhetőek és megbízhatóan működnek, így az Nvidia végre megléphette a VRAM bővítést, amire a célközönség már nagyon várt.

Galéria megnyitása

A bejelentés értelmében minden SXM2 és PCIe formátumú megoldás megkapja a dupla rendszermemóriát, így az gyártó memóriakapacitás terén végre felzárkózhatott az AMD FirePro S9170-es kártyájához, ami régóta 32 GB-nyi VRAM-ot használ – igaz, nem HBM2-es, hanem GDDR5-ös memóriachipek formájában.

Galéria megnyitása

A hivatalos bejelentés szerint mostantól csak 32 GB-nyi VRAM-mal szerelt Tesla V100-as gyorsítókártyák kerülnek az üzletek polcaira. A 16 GB-os modellekből felhalmozott raktárkészleteknek persze még ki kell futniuk, így eleinte a 16 és 32 GB-os modellek egyszerre lehetnek jelen a piacon, illetve az OEM partnerek kínálatában. Arról egyelőre nincs hír, hogy a főleg munkaállomásokba szánt Titan V esetében is tervez-e memória-bővítést a gyártó. Annál a videokártyánál 12 GB-nyi HBM2-es VRAM áll rendelkezésre, amit az új memóriachipek segítségével könnyedén 24 GB-ra lehetne növelni, ha erre van szándék.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward