Megdöntötte az 5G sebességi csúcsát a Samsung

Már közel a 10 Gbps-os sebesség, az új rekord felállítását a mmWave tartományban sikerült abszolválni.

Megdöntötte az 5G sebességi csúcsát a Samsung

A Samsung azon dolgozik már hosszú ideje, hogy az 5G technológiának megfelelő lendületet tudjon adni. A vállalat rengeteg pénzt költ az 5G fejlesztésére, és nemrégiben már olyan középkategóriás mobilokat is leleplezett 5G támogatással, amik előre láthatólag felhasználók millióit vonzzák majd. Most pedig a cég sikeresen ért el rekordsebességet friss megoldásokkal.

A Samsung Networks által fejlesztett hálózati egységet tette próbára a gyártó, ami 8,5 Gbps-os sebességgel volt képes adatot küldeni kettő eszköz irányába. Mivel ezt egy mobilkészülékkel nem tudta volna abszolválni a Samsung, ezért az 5G elérési egységet kettő készülékkel terhelte le. Csak teszteszközöket alkalmazott a vállalat, melyek a cég legfrissebb mobil hálózati modemjét foglalták magukban.

Galéria megnyitása

A kettő kliens a megmérettetés céljával létrehozott környezetben kerekítve 4,3, 4,3 Gbps-os tempót tudott elérni. Fontos viszont azt kiemelni, hogy a Samsung Networks által kialakított feltételek távol állnak attól, ami valós körülmények között vár a mobileszközökre, szóval azért attól még messze vagyunk, hogy a hétköznapi körülmények között ilyen tempóval tudjanak internetezni az emberek. Persze valószínűleg nem is sokan igénylik azt a tempót, ami 8K Ultra HD videók akadálytalan mozgatását sem veszi kihívásnak.

A Samsung az új rekorddal szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az általa alkotott 5G hálózati eszköz kiváló teljesítményre képes. Az 5G elérési egység nagyon kompakt, kicsi helyen elfér, és magában foglalja a kulcsfontosságú elemeket, így a rádiót, az alapsávi komponenst és az antennát is. A letisztult dizájnnal testet öltött megoldásnak hála könnyen és gyorsan lehet kiépíteni mmWave lefedettséget biztosító hálózatot, ez a megoldás ugyanis már nem a Sub-6 frekvenciatartomány használatára fókuszál.

A hálózati kapcsolat során a Samsung használta a MU-MIMO technológiát, ami annyiban nagyobb mozgásteret adott, hogy az antennadizájnt nem kellett a mobil kötött kereteihez igazítani. És kiemelte a vállalat a vivő aggregáció lehetőséget is. A 8,5 Gbps-os rekord ugyan kontrollált, laboratóriumi körülmények között jött össze, de a Samsung Networks azon lesz a továbbiakban is, hogy a felhasználók számára a lehető legjobb élményt szállítsa.

A Samsung reményei szerint a szolgáltatók is megszavazzák majd a bizalmat a vállalat fejlesztéseinek, ami Dél-Koreában már sokak számára biztos stabil 5G kapcsolatot. A vállalat a mmWave terjesztése révén szeretne érvényre jutni.

A cég meggyőződése szerint a többgigabites sávszélesség olyan lehetőségeknek teremt majd alapot, amikről korábban talán álmodni sem mertünk. Beindulhat a vezeték nélküli 8K UHD tartalomszórás, teret nyerhet a kiterjesztett valóság az oktatásban és más területeken, a virtuális valóság pedig begyűrűzhet a mobilkommunikáció területére.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap