Megdöbbentően vékony OLED panelt villantott az LG

A 0,97 milliméter vastag 55 hüvelykes kijelző csak 1,9 kilogrammot nyom a mérlegen, igény esetén pedig mágneses rögzítéssel falra illeszthető, mint egy festmény.

Megdöbbentően vékony OLED panelt villantott az LG

Az LG egy rendkívül érdekes OLED panellel rukkolt elő, ami 55 hüvelykes képátlóval büszkélkedik, vastagsága azonban minden korábbi képzeletet felülmúl: a panel kevesebb, mint egy milliméter vastag, tömege pedig igen csekély.

Eddig az LG legvékonyabb, zászlóshajónak is kikiáltott OLED panelje 4,3 milliméteres teljes vastagsággal büszkélkedett, és már az is figyelemreméltó érték volt. A vállalat most tovább karcsúsította a panelt, ami így már csak 0,97 milliméteres, oldalról alig lehet észrevenni.

A szupervékony, mindössze 1,9 kilogrammos tömeggel büszkélkedő panel mágneses keret segítségével könnyedén falra illeszthető, és leválasztása is ugyanolyan könnyű. A koncepció jóvoltából a jövőben minden korábbinál vékonyabb, könnyebb televíziók készíthetőek. Az OLED nagy előnye – a kiváló képminőség mellett –, hogy nem igényel külön háttérvilágítást, így a panel tömege és vastagsága sokkal kedvezőbb lehet, mint a tradicionális LCD kijelzőké.

Az LG egyébként komoly reményeket fűz az OLED panelekhez. A vállalat illetékesei szerint ez a technológia lesz a kijelző-piac növekedésének hajtómotorja a nem is oly távoli jövőben. Az LG Display berkein belül természetesen már hatalmas tempóban készülnek az új érára: másfél év leforgása alatt az OLED panelek kihozatali arányát több, mint 80%-kal sikerült növelniük a szakembereknek. Ez nagyon komoly fegyvertény, hiszen a vállalat szerint az LCD panelek esetében ugyanehhez az előrelépéshez több, mint tíz esztendőre volt szükség.

Az LG Display gyártósorain képátló tekintetében többféle OLED panel készülhet majd – a legnagyobb példányok a 99 hüvelykes képátlót is elérhetik. Értékesítési mutatók terén az LG Display illetékesei úgy számolnak, idén sikerülhet eladni 600 000 OLED panelt, 2016 folyamán pedig már 1,5 millió darabos céllal számolnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward