Még több tagú lehet az Xperia Z széria

A Sony az Xperia Z6 családnál már egy, a Compactnál kisebb okostelefont is bevetésre küldhet, és jön az olcsóbb Lite is.

Még több tagú lehet az Xperia Z széria

A Sony már régóta készít több modellt is eltérő méretekben a csúcson. A zászlóshajónak számító Xperia Z okostelefon szinte mindig kap egy kisebb, újabban pedig egy nagyobb, phabletek között induló változatot is, most pedig úgy fest, hogy ez a kör még tovább bővülhet.

Egyre több pletyka, illetve kiszivárgott információ lát napvilágot arról, hogy a japán fejlesztők az Xperia Z6 termékvonal esetében már nem kevesebb mint hat különböző konfigurációval fognak előrukkolni. A középutat jelentő Xperia Z6 alatt megmarad az Xperia Z6 Compact, és bővül a létszám egy igazi aprósággal (4 col), amit tényleg bárki kényelmesen használhat egy kézzel is, ez az Xperia Z6 Mini néven érkezhet. Az eddigi híresztelések alapján az Xperia Z6 maradhat 5,2 colos, és fölé sorol majd be az Xperia Z6 Plus 5,8 egy hüvelykes megjelenítővel, valamint befuthat egy Ultra variáns is, ami egészen biztos, hogy 6 colt is túlszárnyaló panelt kaphat – a szóbeszéd szerint ez 6,4 hüvelykes lehet. A nagyobb gépekről szóló információk nem állnak túl erős lábon, azonban az, hogy a Compactnál kisebb mobil készül, egyre többször merül fel, és immáron egy olcsóbb konstrukció is képbe került.

Ezúttal a friss Xperia Z6 Lite-ról számolhatunk be, ahol már az árra is különösen nagy figyelmet fordít a vállalat. A forrás szerint ez a mobil 5 hüvelykes méretben ölthet testet. Már azt is sejteni lehet az Xperia Z6 Lite okostelefonnal kapcsolatban, hogy a Qualcomm Snapdragon 650 besorolású központi chipje kerülhet bele. A Sony eddig minden Xperia Z modellbe ugyanazt a belsőt szerelte (egy generáción belül persze), ez a készülék viszont úgy fest, hogy valamelyest már lassabb lehet, mint a társai. Szerencsére a Snapdragon 650 széria olyan erősnek ígérkezik, hogy a felsőkategória alját súrolja, így elkeseredettségre egyáltalán nem ad okot ez a pletyka sem. A szóban forgó chip a big.LITTLE architektúrát használja, kettő 1,8 GHz-es Cortex-A72, valamint négy 1,4 GHz-es Cortex-A53 processzormag lapul benne, a grafikus feladatok felelőse pedig egy Adreno 510 IGP. Az Xperia Z6 Lite a kiszivárogtató elmondása alapján kevesebb mint 400 (kb. 385) dollárba kerül majd. A Sony ezzel az eszközzel talán a kínai okostelefonok orra alá szeretne némi borsot törni, ezért is lehet olyan fontos az, hogy minél jobb ár-érték arány mutatója legyen.

A japán alakulat úgy tűnik, hogy mindenkinek szeretne versenytársat állítani a felsőbb árszegmensben, hiszen az Xperia Z6 Mini már az Apple elleni fegyverkezés eredménye lehet. Hogy miért? Nos, egyre több pletykát hallhatunk arról, hogy az iPhone 5C megújul valamikor 2016-ban, a legoptimistább jóslatok szerint már az év első felében jöhet a színesebb és olcsóbb iPhone modell. Ezzel kapcsolatban az a hír járja, hogy marad a 4 hüvelykes kijelzőméret, és csak a belbecs fog komolyabban megváltozni. Ha mindkét mobil híre valósnak bizonyul, akkor a Sony tényleg egy korrekt riválist állíthat az Apple üdvöskéjének.

Hivatalosan persze egyelőre semmilyen információt nem adott ki a Sony a készülő felsőkategóriás okostelefonjairól, az viszont tagadhatatlan, hogy a szokásosnál több pletyka járja át a médiát a különböző Xperia Z6 modellekkel kapcsolatban. A Sony minden évben versenyképes alternatívákkal rukkol elő, de valahogy soha nem jön nekik össze az áttörés, még a legjobb 10 gyártó közé sem tud bejutni. De idén a szélesebb kínálattal ez akár meg is változhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward