Még több pénzt áldoz biztonságra a Google

Jövőre további 1 millió dollárt különítenek el arra, hogy támogassák a független biztonságtechnikai kutatók munkáját, így növelve a biztonságot.

Még több pénzt áldoz biztonságra a Google

A Google eddig is rengeteg erőfeszítést tett azért, hogy szolgáltatásai a lehető legbiztonságosabbak lehessenek – erről nem csak a vállalat saját biztonságtechnikai szakemberei gondoskodtak, hanem független biztonságtechnikai kutatók is. Utóbbiaknak komoly motivációt adott az a jelenleg is futó Vulnerability Research Grants nevű program, amelynek keretén belül egy-egy valós biztonsági rés dokumentálásáért és jelentéséért akár 20 000 amerikai dollárt is zsebre tehet a szemfüles próbálkozó.

Az említett programot természetesen jövőre sem állítják le, így továbbra is lehet jelenteni a felfedezett hibákat, amelyekért – súlyosságtól függően – némi pénzdíj jár. A Google illetékesei ezzel együtt úgy döntöttek, hogy jövőre extra 1 000 000 dollárt is elkülönítenek a független biztonságtechnikai kutatók számára, így reményeik szerint még magasabb szintre emelhető a Google Drive, illetve az egyéb szolgáltatások megbízhatósága és biztonsága.

A vállalat szerint a karácsonyi ajándékvásárlási láz keretén belül sokan lepik majd meg szeretteiket új számítógéppel, okostelefonnal, táblával vagy egyéb mobileszközzel, így a régi fájlok új készülékre történő átmozgatására is szükség lehet. A Mac OS X, Windows, Android és iOS platformra egyaránt elérhető Google Drive ebben remek partner lehet – illetve abban is, hogy fontos fájljaikat bármikor, bárhol elérhessék a felhasználók.

A megnövekedett használatra magasabb biztonsági szint garantálásával készül a vállalat, és ennek megteremtésére a jelek szerint remek eszköz lehet a pénzdíjas hibavadászat, ami egyébként nagy népszerűségnek örvend.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward