Még több ASUS alaplap PCIe 3.0 támogatással

Az elmúlt hét folyamán már hírt adtunk arról, hogy az ASUS műhelyében elkészültek a gyártó első olyan Z68-as alaplapjai, amelyek teljes értékű PCI Express 3.0-s támogatást nyújtanak a felhasználók számára, amennyiben Ivy Bridge processzorral használják őket. Most úgy tűnik, hogy van még néhány új alaplap ott, ahonnan a trió érkezett: kiszivárgott két érdekes lista, amelyek közül az egyik a vállalat PCI Express 3.0-s támogatással ellátott alaplapjairól, a másik pedig azokról a deszkákról számol be, amelyek kompatibilisek lesznek az Intel következő generációs, 22 nm-es csíkszélességgel készülő Ivy Bridge processzoraival.

Még több ASUS alaplap PCIe 3.0 támogatással

Az elmúlt hét folyamán már hírt adtunk arról, hogy az ASUS műhelyében elkészültek a gyártó első olyan Z68-as alaplapjai, amelyek teljes értékű PCI Express 3.0-s támogatást nyújtanak a felhasználók számára, amennyiben Ivy Bridge processzorral használják őket. Most úgy tűnik, hogy van még néhány új alaplap ott, ahonnan a trió érkezett: kiszivárgott két érdekes lista, amelyek közül az egyik a vállalat PCI Express 3.0-s támogatással ellátott alaplapjairól (már megjelent példányok főleg), a másik pedig azokról a deszkákról számol be, amelyek kompatibilisek lesznek az Intel következő generációs, 22 nm-es csíkszélességgel készülő Ivy Bridge processzoraival.

Korábban a Gigabyte és az MSI között vita alakult ki a natív PCI Express 3.0-s támogatás kérdésében (itt az MSI vádja és itt a Gigabyte válasza), amiben a Gigabyte válasza szerint az egy PCI-E x16-os slotot tartalmazó alaplapokhoz nem kell szinte semmi extra a PCIe 3.0 támogatáshoz, csak az Ivy Bridge processzor. Valószínűleg ezért lett olyan óriási a lenti lista is, ahol csak tudja, az ASUS is megoldja a kompatibilitást, így a felsorolásban láthatunk a friss Z68-as chipkészlettel szerelt lapok mellett P67-es és H67-es példányokat is.

A fenti táblázat SLI támogatással ellátott modelleket ugyan nem tartalmaz, de a lenti, amelyben az Ivy Bridge processzorokat támogató deszkák szerepelnek, már SLI támogatással felvértezett P67-es és Z68-as modellek is jelen vannak. Ahhoz, hogy az Ivy Bridge támogatást kiaknázhassuk, az adott alaplap BIOS-át a táblázatban látható verzióra, vagy annál frissebbre kell cserélni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward