Még sokáig velünk maradhat a Socket FM2+ tokozás

A dolgok jelenlegi állása szerint 2016-ig egészen biztosan marad a Socket FM2+-os tokozás.

Még sokáig velünk maradhat a Socket FM2+ tokozás

Az AMD asztali processzorainál, illetve APU platformjainál nem igazán számíthatunk semmi komolyabb változásra 2016-ig, legalábbis erről számoltak be a BitsnChips munkatársai.

A Socket FM2+ processzorfoglalat megtartását több dolog is indokolja. Az egyik az, hogy a DDR4-es memóriamoduloknak kellőképpen el kell terjedniük a piacon ahhoz, hogy azok kedvező árúak lehessenek és így a kereskedelem fő áramába szánt APU egységek mellé is gond nélkül lehessen társítani őket – ehhez pedig időre van szükség. A másik ok az AMD "Fast Forward" projektje, amelynek legfőbb célja, hogy a nagysebességű memóriát az APU lapkája mellé helyezzék, így az egyre nagyobb teljesítményű integrált GPU kevésbé szenved majd memória-sávszélesség hiányából fakadó teljesítmény problémáktól.

Asztali és mobil APU fronton a következő nagy dobás a Kaveri APU egységeket leváltó Carrizo APU lesz, amely első körben az alacsony fogyasztású eszközöket, azaz az ultravékony noteszgépeket, illetve a táblákat veszi célba. A Carrizo APU processzormagjai Excavator mikro-architektúrára támaszkodnak és továbbra is DDR3-as rendszermemóriát használnak majd. A vállalat minden bizonnyal olyan Socket FM2+-os tokozású APU egységeket is készít a jövőben, amelyek ugyancsak Excavator mikro-architektúrára támaszkodnak, ám ezekkel kapcsolatban egyelőre semmilyen információ sem szivárgott ki.

A mobil platformmal kapcsolatos részletekről nemrégiben számoltunk be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward