Még pengébbek lettek a Razer noteszgépei

A Blade sorozat tagjai Pascal alapú videokártyát kaptak, a kisebbik modell pedig már Kaby Lake processzor köré épül.

Még pengébbek lettek a Razer noteszgépei

A Razer illetékesei úgy láttak, ideje megélezni a pengéket és újult erővel ismét felvenni a harcot a vásárlók kegyeiért a gamer noteszgépek szegmensében. A gondolatot tett követte, így mind a Blade, mind pedig a Blade Stealth noteszgép frissült: előbbi „csak” egy új videokártyát kapott, utóbbi pedig processzor és akkumulátor terén lépett új szintre.

A 14 hüvelykes Blade noteszgép alapjait és dizájnját tekintve egyáltalán nem változott: továbbra is a már megszokott letisztult dizájn jellemzi, háza pedig továbbra is Core i7-6700HQ processzort, illetve 16 GB-nyi DDR4-es rendszermemóriát rejt. Az egyéb „sallangok” sem változtak, viszont videokártya terén történt némi előrelépés, ugyanis a GeForce GTX 970M modellt egy GeForce GTX 1060-as videokártya váltotta, amellyel már a virtuális valóságra támaszkodó tartalmak kiszolgálása is zökkenőmentes lehet. Az persze a hűtés hatásfokától függ majd, hogy az új Blade mennyire tudja kiaknázni a GeForce GTX 1060-as videokártyában rejlő lehetőségeket, a Razer illetékesei mindenesetre bizakodóak, hiszen szerintük mérnökeik kiváló munkát végeztek. Hűtés ide vagy oda, a GeForce GTX 1060 mindenképpen jobb teljesítményt nyújt majd a 3200 x 1800 pixeles felbontású IGZO érintőkijelzővel karöltve, mint a korábbi GeForce GTX 970M.

A frissítést a 12,5 hüvelykes Blade Stealth ultrabook sem úszta meg, sőt, esetében több dolog is változott. Az első és legfontosabb újítás az, hogy a korábbi, Skylake alapú Core i7-6500U processzor helyére egy Kaby Lake alapú Core i7-7500U modell került. Az új processzor 2,5/3,1 GHz helyett már 2,7/3,5 GHz-es órajelet alkalmaz, plusz egyéb tekintetben is fejlődést képvisel, ahogy arról korábbi hírünkben már írtunk. Ezzel együtt memória és adattár terén is van változás: mindkettőnél duplázást hajtottak végre, így a friss Blade Stealth opciói között 16 GB-nyi rendszermemória és 1 TB-os SSD is szerepel. A nagyobb teljesítményű hardvert nagyobb kapacitású, 53,6 wattórás akkumulátor szolgálja ki, amely egyetlen teljes töltés hatására akár kilencórányi üzemidőt is nyújthat.

Mind a Blade, mind pedig a Blade Stealth esetében rendelkezésre áll a Thunderbolt 3-as port, amelyen keresztül akár Razer Core dokkoló is csatlakozhat a notebookhoz, így asztali videokártya is társítható a rendszerhez. Az új Blade Stealth mellé ráadásul 100 dollár engedménnyel vásárolható meg a 499 dolláros dokkoló, amennyiben együtt vásároljuk a két terméket.

A frissített Blade és a frissített Blade Stealth forgalmazása már megkezdődött. Előbbi 1799 dolláros, utóbbi pedig 999 dolláros alapáron érhető el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward