Még olcsóbb 5G-s mobilok jöhetnek hamarosan

Még olcsóbb 5G-s mobilok jöhetnek hamarosan

A MediaTek a legfrissebb pletykák szerint már azon van, hogy létrehozza a Dimensity termékcsalád következő tagját. És ez az 5G-s széria egy olyan megoldással fog hamarosan bővülni, ami még lentebb szorítja az árakat ezen a rendkívül dinamikusan fejlődő területen.

Az okostelefonok kapcsán tavaly azt hangoztatták, hogy 2020 végére lesznek olyan 5G-s mobilok, amik 300 dollár alatt tudnak majd új generációs hálózati támogatást biztosítani. Ez viszont sokkal hamarabb, gyakorlatilag már 2020 elején megvalósult a Snapdragon 765G-nek köszönhetően.

Néhány hónapja a Vivo vezetője már arról beszélt, hogy a reális cél az 1500 jüanos ár elérésre (kb. 210 dollár). Viszont mostanra a Dimensity 800 révén már ezt is megközelítették a különböző eszközök, szóval jelen állás szerint egyáltalán nem zárható ki annak a lehetősége, hogy belátható időn belül 200 dollárnál olcsóbb modellek is ringbe szállhatnak majd 5G hálózati modemmel felszerelve.

Galéria megnyitása

A következő árcsökkentéshez a kulcsot a Dimensity 600 jelentheti majd. Ezt állítólag még ebben a hónapban elindítja a MediaTek, és a tervezők számára pedig valószínűleg már el is érhető a lapka, az első mintáit már szállíthatja. A Dimensity 600 képességeiről még semmit nem lehet tudni, hogy a fejlesztéshez közel álló szivárogtató elmondása szerint egy rendkívül kompetitív egységgel ismerkedhetünk majd meg ennek a személyében.

A Dimensity 600 egyébként már a Qualcomm következő középkategóriás mobilplatfomjára lesz a választ. A Snapdragon 690 júniusban toppant be, és meglehetősen ütős konfiguráció lett, szóval a MediaTek sem engedhet ki túlságosan a Dimensity 600 esetében, ha versenyképes szeretne maradni. A Qualcomm egységében Cortex-A77 és Cortex-A55 magok dolgoznak két- és hatmagos klaszterekben 2, illetve 1,7 GHz-es órajeleken, továbbá van egy Adreno 619L IGP, ami jóval erősebb a korábbi közepes megoldásoknál. Az 5G modem pedig az SD690-ben 2,5 Gbps-os letöltésre, és 600 Mbps-os feltöltésre képes.

Kíváncsian várjuk, a Dimensity 600-at, eddig ugyanis a MediaTek eléggé vonzó megoldásokat tett le az asztalra a Dimensity termékvonalon belül. A Dimensity 800 sorozat különböző tagjai például már több mint 10 kereskedelmi forgalomban kapható eszközben találhatóak meg. Az első kész okostelefonok még a harmadik negyedév során bevetésre kerülnek majd a Dimensity 600 alapot felhasználva.

A MediaTek hosszú ideig nem tudott előre lépdelni a piacon, de az 5G térnyerését a vállalat eddig nagyon szépen tudta meglovagolni. Az utóbbi időben a bevétele jól alakult, az értékpapírjainak az árfolyama pedig több mint 50 százalékkal emelkedett egy év alatt, és így a piaci kapitalizációja átlépte a 30 milliárd dollárt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap