Még nem kaptak rá az olcsóbb telefonálásra

Még nem kaptak rá az olcsóbb telefonálásra

Jelentős trendváltozás még nem tapasztalható az Eurotarifával forgalmazott percek esetében - válaszolta a Vodafone arra a kérdésünkre, hogy milyen hatást gyakorolt a roamingtarifák július elsejei változása, amikortól az Európai Unió területén barangolva több mint 22 százalékkal csökkent a hívásfogadás, 11 százalékkal a hívásindítás és közel 3 százalékkal az sms-küldés bruttó fogyasztói ára. Viszont eddig több mint tízezer előfizető használja a Vodafone Passport Hetijegy szolgáltatást - amit július közepétől indított a cég, s amellyel a Vodafone ügyfelei hazai percdíjakon beszélhetnek külföldön is. A Hetijegyet aktiválók körében ráadásul az egy főre jutó roamingperc az átlagosnak a többszöröse.

A Telenor tapasztalatai alapján a nyár hagyományosan kiemelt időszak a roamingforgalom tekintetében. Az erős szezonalitást mutatja, hogy nyáron, júliustól szeptemberig akár duplájára is nőhet a forgalom az előző hónapokhoz képest. Nincs ez másképp idén nyáron sem. Habár kutatások szerint válság hatására kevesebben mennek idén is nyaralni, a roamingoló ügyfelek csökkenő számát némiképp ellensúlyozza az, hogy az EU-s roamingdíjak csökkentésének hatására bátrabban és gyakrabban használják telefonjaikat.

A T-Mobile szerint ilyen rövid távon nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, néhány hónap adatainak ismeretében érdemes majd az ügyfélszokások alakulásáról beszélni. Annyit azért megjegyeztek, a nyár mindenképpen egy erősebb időszak a klasszikus úti célpontok tekintetében a roaming szempontjából.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward