Még mindig hódít a kábelnet

Még mindig hódít a kábelnet

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentése szerint a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma immár két hónapja változatlanul 804 ezer. Az ADSL- és kábelmodemes előfizetések száma május végén 163 ezerrel haladta meg az egy évvel korábbi szintet.

A gyorsjelentésben szereplő négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, DIGI) szélessávú internet-előfizetőinek száma 568 ezerről 573 ezerre emelkedett. A négy kábelszolgáltató részesedése a teljes kábelmodemes piacon mintegy 70 százalékos, így a szélessávú internetszolgáltatásra kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma országosan mintegy 796 ezer volt május végén.

A bekapcsolt vezetékes vonalak száma az április végi 3,102 millióról 3,092 millióra csökkent, ennek megfelelően a száz főre jutó vonalak száma a 30,94 százalékról 30,85 százalékra, a háztartások ellátottságát jelző mutató pedig a 61,68 százalékról 61,67 százalékra gyengült májusban.

Májusban a kezdeményezett hívások időtartama 475 millió perc volt az egy hónappal korábbi 477 millió perc után. Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 153,6 percről 153,5 perecre csökkent, míg a hívások átlagos hossza 3,06 percről 3,13 percre emelkedett.

Májusban a közvetítőválasztást az áprilisihoz képest mintegy 5 ezerrel kevesebb, összesen 521 ezer fogyasztó vette igénybe és ők, miként áprilisban is, mintegy 34 millió percet telefonáltak ezen a módon.

A számhordozhatóság keretében a szolgáltatók között májusban 12 ezer szám mozgott. Az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 393 ezer számot hordoztak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward