Még kevesebb számítógép fogyhat az idén

Még kevesebb számítógép fogyhat az idén

A világ legnagyobb számítógép gyártója, a Hewlett Packard, az év egészére vonatkozóan az eladások csökkenésre adott előrejelzési intervallum kedvezőtlenebb végét tartja jelenleg reálisnak - írja a Bloomberg. Februárban 2-5 százalékos visszaesést prognosztizáltak az október végéig tartó üzleti évre, ezt most 4-5 százalékra módosították.

A vállalat februárral kezdődött második negyedéves profitja 17 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, az részvényre jutó nyereség 87 centről 86 centre esett, az eladások volumene 3,2 százalékkal csökkent. Az eddigi árcsökkentések és elbocsátások nem bizonyultak elegendőnek, így a vállalat a következő 12 hónap során 6400 munkavállalójának fog búcsút inteni.

Erre a negyedévre 0-2 százalékos árbevétel csökkenést prognosztizálnak az előző három hónaphoz képest - az eladásokra vonatkozóan 26,8 milliárd dollárral számolnak, a Bloomberg által megkérdezett elemzők 27,5 milliárd dolláros volument várnak. Az egy részvényre jutó profit várhatóan 88-90 cent közé fog esni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward