Még kettő csúcsmobil várható idén az LG-től

Az LG Mobile a tervek szerint ebben az évben leplezi le a Vu 4-et és a G Flex 2-t is.

Még kettő csúcsmobil várható idén az LG-től

Az LG mostanra több érdekes megoldást tart fenn a felsőkategóriában, így lényegében a vállalat palettáján három csúcsgép található. Az egyik ilyen az átlagos mobilos vonalat erősítő G széria, amit a napokban állítottak reflektorfénybe, most pedig a másik kettőről, a Vu sorozatról, és a tavaly debütált G Flexről lesz szó.

LG G Flex

A hagyományos zászlóshajó mellett mit nyújt a másik kettő élhuszár? Nos, azt hiszem, hogy a G Flexről már mindenki hallott, mivel hatalmas sikernek számít a megjelenése óta a különlegességei miatt. Ez a világ első hajlított kijelzős okostelefonjainak egyike, és kétségtelenül az eddigi legjobb ilyen konstrukció. A Samsung és az LG 2013 végén szinte egyszerre rántotta le a leplet a homorú mobiljáról. A két készülék egymásnak ellenkező irányba meggörbített panelt kapott, ugyanis a Samsung mérnökei merőleges tengelyre szabva kivitelezték ezt, míg az LG-nél a vízszintes tengelyre vetíthető formavilág mellett döntöttek. Azt nem tudjuk még, hogy a Galaxy Round milyen jövő elé néz, az LG viszont már biztosan dolgozik a G Flex új generációján. A szóban forgó készülék több különlegességgel is szolgál; rugalmas az egész váz, valamint önmagát képes gyógyítani a hátlap. Azt egyelőre nem tudni, hogy ilyen tekintetben mivel tudnak még előrukkolni a következő modell esetében, de az @evleaks már célzott arra, hogy van még patron az LG tárában. A 6 colos készüléknél a generációváltás során részben a nagyobb felbontásra helyezhetik a hangsúlyt, a jelenlegi modell ugyanis csak 720p-s, és ez az egyetlen dolog, amiben a Galaxy Round jobb opciót jelent nála. A G Flex 2 az ünnepi szezonban kerülhet bevetésre Dél-Koreában, de világkörüli útra már vélhetően csak 2015 elején indul majd.

LG Vu 3

A másik tervezés alatt álló felsőkategóriás okostelefon a Vu 4, ami szintén az év második felében fog kereskedelmi forgalomba kerülni, tehát még ez is várat magára. A Vu jelöléssel ellátott gépek igazából felénk kevésbé ismert okostelefonjai az LG-nek, de a vállalat hazájában ezek is nagyon sikeresek, így kifizetődőek az ilyen irányba tett fejlesztések. A Vu termékvonalat gyarapító konfigurációknak a különlegessége abban rejlik, hogy a többi phablettel – vagy bármilyen okostelefonnal – ellentétben 4:3-as a képarányt vonultatnak, ennek megfelelően egészen más a megjelenésük is. Mivel a Vu kifejezetten széles amellett, hogy eleve nagy a képátlója, ebből fakadóan nehézkes lehet egy kézben tartani és közben a felületén manőverezni is egyszerre, éppen ezért mellékelnek hozzá egy érintőtollat, mely nagyban megkönnyítheti a használatát. Az 5,2 hüvelykes Vu 3 után a negyedik generáció jobb felbontást, erősebb processzort és alapból frissebb operációs rendszert vonultathat majd fel – bár ez utóbbival a naprakész frissítésnek hála pillanatnyilag sincs gond. A korábbi Vu modellek általában augusztusban vagy szeptemberben jöttek, így hasonló lehet a helyzet most is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward