Még idén megérkezik a 8K-s kijelzővel szerelt iMac?

A meglepő információ az LG blogjáról származik, és alighanem egy egyszerű elszólásról van.

Még idén megérkezik a 8K-s kijelzővel szerelt iMac?

Az Apple iMac sorozata a nem is oly távoli jövőben egy új, meglehetősen impozáns tulajdonságokkal rendelkező modellel bővülhet. A jelenlegi csúcs iMac "csak" 5K-s kijelzővel büszkélkedhet, ám utódja, amely még idén felkerülhet az üzletek polcaira, már 8K-s kijelzőt kaphat.

Az 5K-s csúcsmodell.

A fura frissítésről az LG hivatalos blogján lehetett olvasni, de – valószínűleg az Apple nyomására – már eltávolították a rejtélyes posztot. A bejegyzésben persze abszolút nem az új iMac-en volt a hangsúly – inkább azt taglalták, milyen jövő állhat a különböző kijelzők előtt, már ami a felbontást illeti, azaz a 4K után mi lesz a következő nagy sláger. Ezt persze majdnem mindenki tudja, aki követi a híreket, így a 8K-s felbontás előnyeinek fejtegetése nem túl érdekes, mivel erről már sokszor, sok helyen esett szó – és egyébként is nyilvánvaló, merre lép tovább a piac. Más kérdés, hogy még a 4K-s termékek sem tarolták le a piacot, így a 8K tényleges térhódítására még éveket kell várni. A 8K-s adatfolyamok támogatása egyébként mind DisplayPort, mind pedig superMHL fronton megoldott lesz, és a Windows 10 is megfelelő támogatást kínálhat az új felbontáshoz.

Felbontás-evolúció

Ennél sokkal lényegesebb volt az a kijelentés, amely arra utalt, hogy az Apple még idén bemutatja 8K-s kijelzővel ellátott egybegépét, amely természetesen az iMac sorozatot erősíti. A kijelentésnek feltehetőleg van alapja, de az információt az Apple háza tájáról még nem erősítették meg – és a termék bejelentésének napjáig nem is fogják, hisz ez a gyakorlat. Erősen valószínű egyébként, hogy az LG készítheti majd a szóban forgó 8K-s panelt – ezért is írhatták kvázi tényként, hogy idén jön a 8K-s iMac.

A nagyobb felbontás előnyei – az LG szerint

Arról természetesen nincs információ, milyen hardver kerülhet a 8K-s, azaz 7680 x 4320 pixeles felbontású kijelző mögé, hiszen ekkora felbontás zökkenőmentes kiszolgálásához azért már bőven kell teljesítmény.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward