Még idén érkezhet az LG G Flex 2

Az LG hajlított okostelefonjának második generációja nagy változást hoz a kijelző terén.

Még idén érkezhet az LG G Flex 2

A Samsung és az LG Mobile tavaly szinte egyszerre jelentették be a hajlított megjelenítővel szerelt okostelefonjaikat. Furcsa volt látni a két Dél-Koreai vállalat egymásnak feszülését, de a verseny nem tartott sokáig, az LG gépe több ponton is felül tudott kerekedni az első tesztek alapján a Samsung megoldásával szemben, és a jelek szerint ezt a Samsungnál is felismerték. Idén a Galaxy Round helyett, már a Galaxy Note Edge-re helyezték a hangsúlyt, ami szintén egy hajlított kijelzőt alkalmaz, csak éppen egészen másként.

Az LG viszont a G Flex viszonylagos sikerén felbuzdulva már a második generáció bevetésére készül. Az első G Flex-nek az volt az egyik legnagyobb fegyvere, hogy a tervezők nemcsak azt oldották meg, hogy a kijelző hajlított legyen, a komplett készülék rugalmas volt. Tehát a benne felhasznált alkotóelemek is képesek voltak kisebb hajlást átvészelni a felépítésük vagy pedig az elrendezésük miatt. Ebből fakadóan a G Flexnek akkor sem esett baja, ha „kiegyenesítették” a felhasználók. Ezt az LG elsősorban azért tervezte így, hogy eléggé strapabíró legyen a konfiguráció, de mint utólag kiderült, nem érdemes ezzel a tulajdonságával játszani, mert a túlzásba vitt hajlítgatásnak átmeneti mellékhatásai lehettek. Kíváncsiak leszünk rá, hogy ezek a dolgok miként fognak alakulni az új gépnél.

A G Flex eredetileg nem egy csillogó paraméterekkel rendelkező megjelenítőt alkalmazott. A rugalmas panel igencsak nagyra sikeredett, ugyanis 6 hüvelykes képátlóval büszkélkedhetett, miközben a felbontása csak 720p-s volt, ami mindössze 245 PPI-s pixelsűrűséget szült. A legfrissebb pletykák szerint minden tekintetben változtatást hoz az LG a második generációs G Flex kijelzőjét illetően. A friss modell barátságosabb, kisebb méretű megjelenítővel fog bevetésre indulni, ráadásul a felbontása is jelentősen növekedett, még 1920 x 1080 képpontnál is magasabb pixelszámra van kilátás. Ezek alapján elképzelhető, hogy a mérnökök egy olyan konfiguráción munkálkodnak, ami az LG G3 paneljéhez hasonló megoldást fog alkalmazni, tehát 5,5 colos és Quad HD lesz. Ez persze nagyon ideális eset lenne, várjuk ki, mit is forralnak abban a bizonyos boszorkánykonyhában.

Az LG G Flex második generációja még az év vége előtt a kamerák kereszttüzébe keveredhet. A gépezet először Dél-Koreában fog elrajtolni, később pedig szélesebb körben is elérhető lesz. Konkrétan India és az Egyesült Államok lett kiemelve, de ezek annyira távol állnak egymástól a célközönséget figyelembe véve, hogy valószínűleg nem különösebben válogat majd az LG Mobile, a legtöbb régióban ott lesz az új G Flex.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward